Следва

Текстилната колекция на Раф Симънс и Kvadrat - Първи поглед

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Не е лесно да стигнеш до върха. Успехът не идва от даром и често първите стъпки са трудни, неуспешни или дори пълен провал..

 

Celebrities преди 10 години

Не е лесно да стигнеш до върха. Успехът не идва  даром и често първите стъпки са трудни, неуспешни или дори пълен провал. Това обаче не бива да ни отчайва и да ни спира да се борим и да следваме своите цели и мечти. Тази седмица, това доказват 7 личности, познати, известни и успели. Успели днес, въпреки своето трудно начало. Защото крачката назад, може би означава, че просто се засилваме за по-голям скок.  

Уолт Дисни 

"Мисли. Вярвай. Мечтай. Рискувай".

Запален по рисуването още от най-ранна дестска възраст, Уолд Дисни започва усилено да изучава изобразително изкуство и фотография в Чикаго. Скоро, следван от мечтата си, амбициозният младеж се отправя към Холивуд само с молив, хартия и 40 долара в джоба.

Началото за Уолт обаче не е никак лесно. Той е уволнен като редактор във вестник, защото „му липсва въображение и няма добри идеи.“ След това стартира няколко други бизнеса, които бързо се провалят и той просто фалира. Но продължава да се бори и в крайна сметка намира рецепта за успех, и то каква!

Днес името Дисни се свързва с най-добрите детски филми. Марката трупа милиарди от търговията на различни стоки, филми и увеселителни паркове из целия свят.

Чарли Чаплин 

"Всеки ден, в който не се усмихваш, е изгубен.”

Въпреки трудното си детство и годините на крайна бедност, когато Чаплин живее в интернат за изоставени деца, той не се отказва от мечтите си нито за миг, за да го наричаме днес една от най-креативните личности в света на изкуството въобще. 








Стивън Спилбърг

"Аз се избавям от страховете си, като заразявам с тях другите".

Още в ранните си тийнейджърски години Спилбърг започва да први любителски приключенски филми с 8-милиметрова камера. На 13 години  печели награда за 40-минутен военен филм озаглавен „Бягство към Никъде“, в който се разказва за битка в източна Африка. А на 16 пише и режисира първия си независим филм, 140-минутно фантастично приключение със заглавие „Небесни светлини“. 

Днес името Спилбърг е синоним на голям бюджет и невероятни филми, но това не винаги е било така, въпреки носпоримия му талант. Той се опитва три пъти да влезе в Университета на Южна Калифорния по Театър, Филми и Телевизия, но не го приемат. След това се записва в друго учебно заведение, но скоро напуска, за да стане режисьор. 35 години след това се завръща в университета, за да вземе дипломата си.



Стивън Кинг 

„По-добре не поглеждай назад. По-добре си мисли, че всичко винаги завършва щастливо. Може пък и да е вярно, кой казва, че щастливият край е измислица?... ако животът изобщо може да ни научи на нещо, то е, че щастливият край се среща често, невероятно често, и за това трябва сериозно да се усъмним в умствените способности на всеки, който твърди, че няма Бог.”

Роден в Портланд, щата Мейн, Стивън прекарва трудно детство само с майка си и по-големия си брат. Своите първи истории пише на 7- годишна възраст, като ги продава на съучениците си. По-късно, след като е разкрит, е принуден да върне печалбите от своите продажби. След университета, Кинг получава сертификат за преподаване на английски език, но тъй като не успява веднага да си намери работа, доходите му идват основно от разкази, публикувани в мъжки списания.

Първата книга на Стивън Кинг, трилърът „Кери“ получава 30 отказа, което го кара да я хвърли в кофата. Жена му е тази, която го кара да опита отново. Днес, с над 100 издадени книги, Кинг е един от най-продаваните и обичани  автори в света.



Елвис Пресли 

"Когато нещата отидат по дяволите, не отивай с тях"!

Роден в бедно семейство, Елвис започва да се занимава с музка още на 12 години, когато му подаряват първата китара за 13 долара. Учи се от радиото и започва да свири без да познава нотите, но таланта му е открит много по-рано. Като дете печели награда на щатското състезание за непълнолетни певци. По-късно семейството му се премества в Мемфис в щата Тенеси при все по-голяма бедност. Той започва да работи като разпоредител в кино, но преместването му се отразява зле.

Днес Елвис Пресли е от най-продаваните музиканти, който се слуша и до ден днешен. Но в началото на своята кариера, през 1954 г., Джими Дени, мениджър на Гранд Ол Опрай, го уволнява и му казва: „Нищо няма да стане от теб, синко. Най-добре започни отново да караш камион.” Въпреки тези трудности, той се превръща в една от най-важните личности в поп-културата на 20 век. Номиниран е за 14 награди Грами, печели 3 от тях, а освен това получава и Грами за цялостен принос.



Мерилин Монро

"Ние всички трябва да започнем да живеем преди да станем твърде стари. Страхът е глупав. Също и съжаленията".

Норма Джийн, както е истинското име на звездата, се омъжва рано и напуска училище.  Две години след сватбата съпругът ѝ отива на фронта, а Норма започва да работи в авиационна фабрика. През 1944 година военен фотогрф, който има задължението да снима жени за списание, повдигащо бойния дух на войниците, ѝ предлага  да позира за пет долара на час и тя се съгласява. В по-късната си кариера актрисата признава, че в началото на пребиваването си в Холивуд е изкарвала прехраната си като момиче на повикване.

В началото на своята кариерата агентите в модните агенции ѝ казвали, че е по-добре да си търси работа като секретарка. Въпреки това, тя доказа, че можеш да постигнеш голям успех в живота си, дори кагато никой не вярва в теб. 



Бийтълс

"Талантът е способността да вярваш в успеха".

Много малко хора могат да отрекат силата на тази супер група, все още популярна из целия свят с многото си хитове. Но когато са започвали, звукозаписна компания им казала, че няма да успеят: „Не харесваме звученето ви, а и китарата вече е прекалено изтъркан инструмент.” Две неща, с които светът не е бил съгласен.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.