Следва

Поднасям ти цветя: новите неща на Dior High Jewellery

LFW: Дипломната колекция на младите от Central Saint Martins есен-зима 2014/15

От Ню Йорк се пренасяме директно в Лондон, който не е в най-гостоприемния си период, но...

All fashion преди 10 години

Лондон не е в най-гостоприемния си период, но експлозията от цветове, завихрила се на подиума, и широките усмивки на Кейт Мос, Кара Делевин и Джеси Джей, заели почетни места на първия ред, моментално ни убедиха да останем.

Любовният петък даде старт на събитията с няколко презентации и „загряващи” дефилета, но най-много погледи привлече дипломната колекция на бъдещите титани на индустрията, а именно магистрите на модния „Хогуортс” Central Saint Martins School of Art and Design. Който излезе от там, е всичко друго, но не и случаен и това го доказват имена като Стела МакКартни, Кристофър Кейн, покойният гений Алекзандър МакКуин и много други.





Награди L'Oreal Professionel Creative Award получиха за колекциите си Майкъл Пауър и Ондрей Адамек. Първият грабна журито с черните си, почти прозрачни туники, набродирани с мънистени декорации, носещи tribal звучене. Конусовидните ботуши допринесоха за деликатния, балансиращ минимализъм. Колегата му пък праща съвременната жена буквално „в облаците”, обгърната в меки, овални 3D форми.



Терухиро Хасегава представи серия от феерични черни плисета, покриващи перфектни скулптурни конструкции, а ярко червени чорапи беше режисирал като дълги ръкавици за фатално и леко робокоп излъчване.



На нестандартна мъжка колекция е заложила дипломантката Джесика Морт. Разпадащи се t-shirt-и, нестандартни ръчни техники и мноооого дълги ресни - това са неща, които по нашите ширини не се свързват с мъжкото облекло, но доста би ни се харесало да виждаме повече модно разкрепостени младежи.



Ето какво още ни грабна сред творенията на прохождащите дизайнери – плетените „ризници” на Грахам Фен и рошавите, тъкани рокли на Анита Хирлекар.

Тези и още куп нестандартни хрумки доказват, че в школата за мода не си губят времето и дипломантите определено ще влязат в списъка ни от дизайнери за следене.
 

More All fashion