Следва

Комикси разказват истории за музикалните инструменти - проект на фортисимо клас

"За господ - забранено" по пиесата "Самотният Запад" на Мартин Макдона

"За господ - забранено" по пиесата "Самотният Запад" на Мартин Макдона

 

Events преди 10 години

На 28 февруари от 19:00 часа предстои премиерата на пиесата "За господ - забранено" (по пиесата на ирландския драматург Мартин Макдона “Самотният запад”) на открита сцена "Сълза и смях".

"Предполагам, че обичам да се движа по ръба между ведростта и жестокостта, защото мисля, че те се допълват. Искам пиесите ми да оставят усещането за тръпка, сякаш си бил на фантастична въртележка или на влакчето на ужасите в увеселителния парк. Всеки носи някаква жестокост у себе си, не е ли така? Ние
всички сме крайни по един или друг начин.”
 Мартин Макдона

Двама братя - непредвидими, неморални, диви, смешни и напълно достоверни. Героите непрекъснато поставят въпроса за границите на съвременния морал и въпроса има ли спасение за погубения от потребителското общество човек. Макдона вярва, че има, защото и най-изкривеният човек носи в себе си нещо животоутвърждаващо.

Един завладяващ спектакъл, сътворен с изключително майсторство и любов. 

Режисьор: Асен Блатечки
Сценография и костьми: Антония Попова
Авторска музика: Христо Намлиев 
С участието на: Асен Блатечки, Стефан Иванов, Асен Лозанов, Ива Папазова



 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?