Следва

Тялото: Диетата на столетниците в Абхазия

Модна колекция за машинно пране предизвика революция по време на Седмицата на модата в Лондон

Последната изява на Джайлс Дийкън по време на Седмицата на модата в Лондон включва два нови...

All About Life преди 10 години

Последната изява на Джайлс Дийкън по време на Седмицата на модата в Лондон включва два нови модни дизайна, направени от авангардни футуристични тъкани, които успяват да оборят мита за несъвместимостта на висшата мода с машинното пране. Двете нови рокли на топ дизайнера от колекцията есен/зима 2014 станаха част от дебюта на Джайлс, състоящ се от седем, изцяло годни за пране рокли, част от новата програма на P&G Fabric Care, представена в Милано през ноември 2013.

Джайлс Дийкън и P&G: Споделена страст към красотата на дрехите и грижата за тях на модния подиум и извън него

Като световен моден консултант за P&G Fabric Care, чието портфолио включва световни марки като Ariel, Tide, Dash, Downy и Lenor, Джайлс Дийкън бе приветстван в екипа миналата есен да ръководи новия моден подход на компанията като споделя своите знания, умения и опит към инициативата. Неговата роля е да помага в концепцията на P&G да създава нови, изискани технологии, насочени към грижата за тъканите, които отговарят на постоянно появяващите се нови комбинации от материи.



Джайлс Дийкън споделя: „ С P&G бихме искали да разчупим скептичните разбирания за това какви материи са съвместими с пералните машини, материи, които могат да се превърнат във водещи на модния подиум и да продължат живота си в личния гардероб на хората.“

И добавя: „След успеха от представянето на модната колекция от седем рокли в Милано знаехме, че трябва да направим повече модни колекции, подходящи за машинно пране и достъпни за повече хора. Потенциалът, който показват текстилните производители и новите технологии, използвани в продуктите на P&G – Ariel и Lenor, са повода да се появят именно тези две рокли, част от новата ми колекция есен/зима 2014.“





За Procter & Gamble

Четири милиарда пъти на ден, P&G се докосва до живота на хората по целия свят. Компанията разполага с едни от най-силните и качествени марки, спечелили доверието на потребителите. Част от тях са Pampers®, Ariel®, Always®, Pantene®, Mach3®, Lenor®, Oral-B®, Duracell®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®. Общността на P&G обединява около 127 000 служители, работещи за компанията в над 80 страни.

За Джайлс Дийкън

Джайлс Дийкън е прочут моден дизайнер, известен вече в цял свят.  След като се дипломира в Лондонския колеж за изкуство и дизайн Central Saint Martins College през 1992 г., той избира да пътува и придобие опит в различни модни къщи. Така прекарва две години, работейки с френския моден дизайнер Jean Charles De Castelbajac преди да се върне в Лондон, за да работи в продължение на няколко години за дизайнерски къщи, които правят мода за улицата (High Street Fashion). Точно по това време Джайлс се запознава със собственика на Bottega Veneta, а от 1998 г. до 2002 г. работи като главен дизайнер на Bottega Veneta и Gucci Group. През 2004г. Джайлс Дийкйн лансира своя собствена марка GILES в рамките на Седмицата на модата в Лондон и мигновено получава международно признание. Негови колекции имат многобройни награди, включително "Британски Дизайнер на годината" от Британските модни награди през 2006 г. и престижната френска награда ANDAM от 2009 година. GILES ще празнува своята 10-та годишнина през 2014 година.

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.