Следва

Б като Библия, Б като Блог

LFW: Най-доброто от ден 4 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

След доста натоварения моден уикенд последва отпускарски понеделник за лондончани. Четвъртия ден от...

All fashion преди 10 години

След доста натоварения моден уикенд последва отпускарски понеделник за лондончани. Четвъртият ден от седмицата на модата в британската столица мина без много сътресения, но внесе доза пъстрота и женственост.

Ето и нашите любими дефилета от вчера.

PETER PILOTTO









На линеарна графичност и богато изобилие от текстури се насладиха гостите на дефилето на Peter Pilotto. Геометрични заигравки в бяло, синьо, черно и телесно красят дълги палта, копринени рокли обгръщат перфектно тялото, а пайетени натрупвания вдъхват живот на сребърни поточета от текстил.

Неопреновите ансамбли привлякоха вниманието с ярките си, контрастиращи цветове и хипнотизиращите принтове.

Прокрадващият се планински принт не е новост този сезон, но прави приятна визуална игра с отрзяващите светлината материи. А за финал на дефилето дуото Питър Пилото и Кристофър де Вос залагат на серия от красиви асиметрични завихряния в обем.

GILES













Бунтарски младежка с щипка глам рок е новата колекция на Giles, неочаквано различна, но супер разведряваща.

Oversizе дрехи-обекти, кожени панталони, откраднати от моторджийския костюм, плътни чорапогащници и катранени кубинки съжителстват в перфектно разбирателство със сакрални индивиди от животинския свят.

Бръмбари пъплят по рокли с изчистени силуети, красят и ансамбли в черно-сивата гама под формата на абстрактен принт.

А финото колибри пърха с пайети и бродерии като красив акцент. И още: едро, мохерно каре, ярко оранжево и “трънливи” принтове допълват rebel визията.

CHRISTOPHER KANE













Младият възпитаник на Central Saint Martins вече е водеща фигура на Лондонската модна сцена от последните няколко години и не случайно легендата Анна Уинтур изгледа есенно-зимното му дефиле от първия ред, приютил още куп съзвездия.

И Кристофър Кейн очарова почитателите си за пореден пък, като им подари микс от феерична женственост и капка иновативност.

Безспорен властелин на колекцията е найлонът, дегизиран под формата на тренчове, рокли и поли. Няма и помен от грубоватата му същност, черни дантели са се сляли до съвършенство с лъскавата му повърхност.

Но брилянтните 3D волани, които изграждат серия от графично-пастелни рокли, са личните ни фаворити. Толкова непринудена въздушност и усещане за свобода скоро не бяхме виждали.

ISSA













Истински уютно и сгряващо ни подейства есенно-зимната колекция на бранда ISSA.

Ярки, наситени цветове си съжителстват с черно и пастели в геометрични patchwork комбинации. Огромни палта и наметки, меко падащи рокли, пристегнати на нивото на талията,oversize пуловери с кореспондиращи поли внесоха доза артистичен дух на подиума. Пухкави вълнени топчета изграждат закачливи плетени ансамбли, извадени сякаш от картината на неоимпресионист.

А комбинацията от червено и бледо розово доста ни грабна, определено бихме експериментирали в тази насока. С две думи, есенните предложения на Issa са свежи и супер носими.

В точно този момент текат финалните ревюта на Лондонска земя. Имаше ли изненади и кой събра най-много зелени точки, ще ви разкажем утре.

Виж още:
 
LFW: Най-доброто от първите два дни на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15
LFW: Най-доброто от ден 3 на Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2014/15

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.