Следва

Помощ: първата любов в юношеството: Съвети за родители

7 трика как да изглеждаме по-стройни... в дрехи

И на най-самоуверените от нас се случва да имаме „дебели дни”; независимо дали става дума за „онази” седмица от месеца, един десерт в повече на вечеря или просто не успяваме да закопчаем последното копче на скини дънките си..

Стил преди 10 години

И на най-самоуверените от нас се случва да имаме „дебели дни”; независимо дали става дума за „онази” седмица от месеца, един десерт в повече на вечеря или просто не успяваме да закопчаем последното копче на скини дънките си, всички сме изпитали на гърба си подобни модни гафове.

Изкуството да превръщаме дефекта в ефект е неизменна част от работата в модната индустрия, където човек рано или късно научава как да избира подходящите кройки, силуети и материи, така че визуално да изглежда максимално добре.

Ето и малко know how от кухнята под формата на 7 модни трика за по-строен силует:

1. Риза/ Пуловер около кръста
Може и да изглежда необичайно, но ако завържем широк пуловер или любимата си карирана риза малко под кръста, ще акцентираме върху най-тънката част от торса. А това автоматично ни придава по-строен вид. И изглежда много шик по френски. Mais oui!

2. Номерът със загащването
Не, не от онзи тип, който често можем да видим из по-крайните квартали на София-плътно „запашена” в колана на дънките риза, респективно тениска, която подчертава неумолимо разни бирени придобивки.
Единствено един малък сектор се затъква в колана на панталона, което автоматично прави корема ни плосък. Хитро, а?

3. Мъжки кройки
Искаме по-дълги и стройни крайници? Тогава трябва да заложим на овърсайз плетки от мъжкия гардероб и слим панталон. Ключът към фешън науката в това уравнение е, че обикновено мъжките модели пуловери са по-свободно падащи в сравнение с женските и правят долната част на тялото по-тясна и прибрана.

4. Магията на високите токчета
Как да свалим 5 килограма с магическа пръчка? Трябват ни само блейзър с дължина под талията, скини дънки в тъмен нюанс и обувки на висок ток. Останалото са подробности.

5. Подчертани рамене
Визията алла Isabel Marant е не само фешън, но и чудесна за балансиране на пропорциите. Структурираните рамене в съчетание с прав или слим панталон оптически прибират ханша и правят тесните рамене по-широки. Идеално решение да се превърнем от фигура тип круша в пясъчен часовник, макар и за няколко часа.

6. Силата на въздушните блузи
Тайната да намалим сантиметрите в горната част на тялото е много проста: можем да заложим на свободни, широки блузи и ризи от тънка и мека материя. Подобен модел незабавно прибира коремчето и други проблемни зони около талията, а и из магазините изобилства от най-различни модели с красиви принтове и щампи.

7. Силует на „пясъчен часовник”
Дори и природно надарените с такава фигура жени знаят какво предизвикателство може да бъде да изтъкнат достойнствата на фигурата си. Идеалната формула изглежда така: втален топ, за да се акцентира на тънката талия, и свободно падаща пола с високи токчета, която оптически прибира по-пищните бедра и ханш.

More from View Sofia

More Стил