Следва

На подиума: Наградите на ЕLLE за 2014

Порасналото дете Драго Симеонов става водещ на „Големите надежди” по Нова

Порасналото дете Драго Симеонов става водещ на „Големите надежди” по Нова

 

Events преди 10 години

Драго Симеонов – любим радио глас, телевизионно лице, колумнист, но най-важното – дете по душа, ще бъде водещ на най-новото шоу по Нова – „Големите надежди“, което стартира в ефира на медията на 12 март, от 20.00 ч.

Не като журналист обаче, а като „колекционер на случки“ – така Драго описва себе си, а причината е любимото му занимание – да разказва истории. Преди срещата му с малките музикални таланти, го върнахме назад във времето, за да ни разкаже най-ярките си спомени, най-веселите истории и моменти.

Детството си описва като „любопитно, с някои елементи на щуравост“. Бях отговорен палавник и правех само необходими бели, но понякога нуждата от тях беше наистина голяма”, признава той. Пукнатата глава на негов съученик и опит да се обръсне, когато бил само на 7 г., са част от пакостите в биографията на водещия. Един от най-ярките му спомени обаче е покупката на българското детско комикс списание „Дъга“ №3, която до ден днешен смята за една от най-добрите му инвестиции. Това е и началото на колекционерската му страст и любовта към комикс героя Добромир – първият български каратист. В този период не крие, че има и още една голяма любов – идеята да стане като Брус Лий…

Артистичността му също се проявява от малък – първите му публични изяви датират от времето, когато баща му записвал неговите ранни „представления“ на домашния касетофон, а той бил убеден, че момчето на касетката е с пъти по-умно от него. Признава, че оттук се ражда и любовта му към радиото и микрофона. Мечтаел дори за певческа кариера. След известно лутане между музиката и щангите, дори му хрумнала идеята, че може да стане пеещ щангист.

Днес Драго признава, че детето в него никога не го е напускало. Горд татко на малкия Павел, двамата разговарят на общ език – затова и се обръщат един към друг с „приятелю“. Обичат да играят на филми, а за „Дядо Джони“, както често наричат любимия певец на Драго – Джони Кеш, са убедени, че е техен роднина. И макар синът му да го описва с краткото „леко брадат”, Драго е категоричен, че човек остава дете, дори когато е „леко брадат”.

Какъв ще бъде подходът му към малките таланти в шоуто? Какво ще се случи, когато едно пораснало дете застане до големите надежди на България? И кои ще бъдат първите претенденти, които Драго ще покани на сцената – отговорите ще разберем на 12 март (сряда), в 20.00 ч. по Нова.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?