Следва

Подслон за любовта

Нови стари лица на модата

Шест поредни сезона 23–годишният модел Саша Пивоварова беше рекламно лице на модния гигант Prada. Последната...

Лица преди 15 години

Шест поредни сезона 23–годишният модел Саша Пивоварова беше рекламно лице на модния гигант Prada. Последната пролетно-лятна кампания с нейно участие е адски красива в нереална флорална фотосесия на Стивън Мейзъл. /на снимката долу/




За настоящата Есен/Зима обаче, Саша липсва, заменена е от Линда.

Завръщането на супермоделите определи именно Линда Еванджелиста да представя Prada този сезон. Снимките са на Стивън Мейзъл. Колекцията е много зряла, в handmade дантели в тъмно синьо, бежово и виолет. Яките са високи с наслагване на няколко, дължината на полите до коляно.

Линда Еванджелиста е на 43 години и има 20 години трудов стаж на подиума. Специалистите в бранша още помнят изявлението й по повод ангажиментите на моделите: „Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара.”





В последно време „каките" на световната мода са неудържими. Наоми Кембъл /на 38 г/ замени Кейт Мос в кампанията на YSL Есен/Зима 2008, Кристи Търлингтън /на 39 г/ грее с ESCADA, а Клаудия Шифър / на 37г / снима за Chanel и Salvatorе Ferragamo.




През последната година, обаче, най-активна е Кейт Мос с договори за Just Cavalli, LongChamp, Agent Provocateur.




"Времето ги прави все по-интересни. Те са и ще останат незаменими” коментира интереса към лицата на 90-те геният на Chanel Карл Лагерфелд.

More from View Sofia

More Лица