Следва

Всички носят - Мамините джинси

Големите любовни истории - Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

Женят се на зрели години...
 

преди 10 години

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем се женят на зрели години - тя е на 36, той - на 41. И не е само това, по което влюбените си приличат преди сватбата. И двамата са слънчеви испанци, и са могли сигурно неведнъж да се засекат по улиците на Мадрид, и двамата са играли във филмите на Педро Алмодовар, после се снимат в Холивуд и даже се познават 15 години преди момента, в който накрая се откриват. Но, както е знайно, всяко нещо си има времето - Пенелопе и Хавиер е трябвало да преминат през няколко неудачни романа и да преживеят разочарование, за да се отправят към олтара заедно. За щастие всичко става точно така, както трябва да стане.

Рехавите 90-те и наситените 2000-те



Съвсем за първи път Пенелопе Крус и Хавиер Бардем се срещат през 1992 година на снимките на филма "Шунка, шунка". Дори им е дадено да изиграят няколко откровени сцени заедно, но младият Хавиер тогава изобщо не е заинтересуван от прекрасната си партньорка във филма, а от преводачката от английски език Кристина Пейлз.

Впрочем, Пенелопе също няма драма, че Хавиер не й обръща внимание. 16-годишната актриса се интересува много повече от кариерата си, отколкото от сърдечните работи, така че личният живот на бъдещия й мъж по това време изобщо не я касае. Актрисата се превръща в истинска любимка на Алмодовар и работата с известния маестро в този момент я увлича изключително.

Освен това, през 2001 година на Пенелопе Крус предлагат роля във филмя "Ванила скай". Испанската актриса е щастлива - това е нейната първа голяма роля в Холивуд, а и й предстои работа със самия Том Круз! Както често се случва, любовта на екрана прераства в чувство и в реалния живот - Крус и Круз започват да се срещат. Романът продължава цели три години, но Том Круз, както се знае, е сложна личност, и някак очаквано Пенелопе не успява да се справи с него. На всичкото отгоре, испанката-католичка не проявява абсолютно никакъв интерес към сциентологията. Тръгват слухове, че именно религиозните възгледи на Том стават причина за разрива.


Пенелопе Крус с Том Круз

Отделно в едно от интервютата си Пенелопе признава, че "служебните романи" не са й по вкуса: "По време на работа мога да почувствам приятелски, топли чувства към някого, но не любов. Аз не се влюбвам на снимачната площадка. Едва след няколко месеца или дори повече, ако това приятелство действително се окаже истинско, то може да прерасне в нещо съвсем различно. Именно затова аз съм в приятелски отношения с всичките си мъже. Именно затова аз бях една от първите, които видяха прелестното мъниче Сури — дъщерята на Том и Кейти Холмс".

След това обаче Крус има още няколко несполучливи връзки именно с колеги — среща се с Мат Деймън, Никълъс Кейдж, а след филма "Сахара" започват дългите й отношения с Матю Макконъхи, на които също не е отредено да се увенчаят със сватба.

Хавиер Бардем също не си губи времето - испанският мачо покорява не едно женско сърце, като е вярно, че често похожденията му остават "зад кадър" — актьорът винаги е умеел да скрива личния си живот, а по-късно научава на това и Пенелопе.

Пенелопа, Хавиер, Барселона



Съдбата отново среща Пенелопе Крус и Хавиер Бардем през 2008 година, когато двамата играят страстна съпружеска двойка във филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона". Говори се, че отношенията между актьорите се превръщат от колегиални в любовни още на снимачната площадка. Пенелопе Крус изобщо не може да се вживее в сложната роля на твърде неординерна художничка, и Хавиер й се притича на помощ. Извън работата двамата непрекъснато общуват, репетират и обсъждат сложния персонаж на Пенелопе.



В крайна сметка Крус убива с един куршум два заека - прави блестяща роля във филма (респективно получава "Оскар") и се сближава с бъдещия си мъж. Актрисата разбира, че да имаш американско или английско гадже е ок, но испанецът Бардем, с когото са от една и съща кръвна група, всичко е по-близко и по-разбираемо.





"Ние сме само приятели", — отговаря Пенелопе Крус на всички въпроси за отношенията й с Хавиер Бардем. И още на следващия ден папараците публикуват снимка на двамата, целуващи се влюбени, щракнати в кафенето или на някое парти. А през 2010 година става ясно, че Пенелопе и Хавиер са вдигнали сватба! По холивудските критерии тържеството е скромно, макар и на Бахамите, поканени са само близки приятели и роднини. Към откровения разкош може да бъде отнесена само роклята на булката, специално създадена за нея от Джон Галиано.

Семейство и деца


Първи снимки на бебето Лео

След сватбата Пенелопе и Хавиер се установяват не в Лос Анджелис, където живеят всички звезди на световното кино, а в любимия роден Мадрид. Там на бял свят идва и техният първороден син - Лео. По време на бременността Пенелопе води много дискретен живот. Актрисата не се хвали с нарастващия си корем пред журналистите и не дава нито едно интервю за това как й влияе бременността. Свободното си време предпочита да прекарва в Испания, на плажа, в компанията на любимия мъж.

Двамата съпрузи дълго време не показват пред света и сина си Лео. Все пак в едно от интервютата си Пенелопе Крус разказва за момченцето, отбелязвайки, че майчинството вече е на първо място за нея:



"Говоря за сина си постоянно. Даже с непознати на улицата. Това е любимата ми тема за разговор. Може би ще се снимам в един-два филма на година, но не повече, сега имам други приоритети. Никога не отивам на място, където към мен ще има голямо внимание. Отивам право на другата страна. Идеалния ми ден - това е почивката със семейството на плажа!"



А Хавиер Бардем по традиция не споделя нищо лично. Само в интервю за списание GQ той казва няколко топли думи по адрес на жена си: "Аз съм щастлив в брака. Благодарение на Пенелопе съм в мир с душата си. Искрено благодаря на този, който е отгоре и ни гледа за това, че ми даде възможността да бъда обичан".



Щастливите родители Хавиер и Пенелопе не се налага да чакат дълго за появата на второто си дете. Дори невъзстановена напълно от първата бременност, Пенелопе забременява отново и в средата на 2012 година се потвърди, че актрисата ще стане майка за втори път.

А на 22 юли, в един и същи ден с новия принц на Великобритания, в семейството на Крус и Бардем се роди и момиче.
 

More