Следва

MFW: Дефилетата - Prada, есен-зима 2014/15

MFW: Дефилетата - Moschino, есен-зима 2014/15

Мода, храна, ирония, радост и блясък - това са ключовите думи, които...

All fashion преди 10 години

Мода, храна, ирония, радост и блясък - това са ключовите думи, които олицетворяват първата колекция на Джеръми Скот за италианския бранд Moschino.

Ревюто бе гарниро и с впечатляващо звездно присъствие, след като Кейти Пери и  Рита Ора разходиха снагите си по модния подиум, облечени в творенията на артистичния дизайнер.

Аксесоарите, които Скот бе приготвил, буквално и преносно, със сигурност ще бъдат запомнени от модната седмица: млечни шейкове и Happy Meal менюта на McDonald’s функционираха като дамски чанти и клъчове , а логото на Moschino украсяваше колани, бейзболни шапки и раници.

Дрехите, които придружаваха нестандартните аксесоари, бяха не по-малко провокативни и креативни. Костюми със сака тип жилетки, колани от вериги (някои от тях изработени от неоново жълта пластмаса), както и препратки към кройките на Chanel  тук-там. Плетивата, вдъхновени от анимационния герой Спонджбоб Квадратни гащи, в патешко жълто също не бяха за изпускане. А дългите рокли, решени в мотиви на пакетчета снаксове и сладки, са сполучлив хибрид между кутюрни, структурирани кройки и любимата следобедна закуска на средния американец.

Независимо каква е целта зад колекцията на Джеръми Скот, тя напомня на ода на градската, поп култура с всичките й водещи елементи като фаст фууд, шоколадови и захаросани сладки, и присъствието на Кейти Пери и Рита Ора.

Оригинално и провокативно изпълнение са модните творения на Скот; дизайнерът е успял да прегърне „традициите” и начина на живот на 21 век и да ги прекрои в една забележителна и предизвикателна колекция.

More All fashion