Следва

Нежно розовата Натали Портман за Miss Dior Blooming Bouquet

Сплъстените мигли на Prada

Обожаваме това хрумване на изумителната Пат МакГрат - да накара моделите от...

Hair преди 10 години

Обожаваме това хрумване на изумителната Пат МакГрат - да накара моделите от ревюто на Prada вчера в Милано да се гримират сами, с това, с което разполагат собствените им козметични несесери, а след това голямата майсторка само да мацне последния щрих.

В този красив случай това са сгъстените ресници с много пластове тъмна маскара, до степен, в която миглите изглеждат сплъстени и като на дебели снопчета, но пък на нас ни приличат на звезди и много ни харесват.

Миглите на фокус е отдавна изпитан грим-трик, който върши чудеса. Той се намира и във фокуса на визажиста МакГрат — и тук, при Прада, както и при Гучи от миланските ревюта, тя залага на силно подчертаните мигли. За разлика от при Gucci обаче, където видяхме класически кукленски тип ресници, тук имаме сплъстени с купчини туш мигли.



Пат добавя и малко цвят на устните, който на практика дължим на моделите, защото гримьорът им оставя да преценят сами колко и какво червило да нанесат, прозрачни почти сенки на клепачите и леко изсветлени вежди, така че миглите просто са в главната роля на светлия, прозирен, акварелен фон.

Чудесно решение, още повече, че новата колекция на Миуча Прада е издържана в много ярки тонове в по-голямата си част. Така равновесието е налично в най-естетичния възможен вариант, при това така гримирани, лицата на моделите изглеждат неочаквано свежи, което е странно при липсата на цвят, но много на място в контекста на цялото.









More Hair