Следва

Кейти Пери и Рита Ора - изненадата на Джеръми Скот за Moschino

MFW: Дефилетата - MaxMara, есен-зима 2014/15

Милано е като кафе без кифличка без Max Mara. Затова и обръщаме специално внимание на...

All fashion преди 10 години

Милано е като кафе без кифличка без Max Mara. Затова и обръщаме специално внимание на есенно-зимното дефиле на модната марка от Апенините, сезон 2014, защото я обичаме, защото е много, много италианска и защото има чуден представителен магазин на Витошка.

Главният рефрен в колекцията, това е класическият туид, допълнен от различни интерпретации по темите ламе, вълна и кожа. Основните цветове на следващия есенно-зимен сезон са сиво, кафяво, фирменото "камилско", тревисто зелен, черно, а също и злато.

Тесни поли под коленете се съчетават с палта в най-различни кройки - от вталено до oversize, или като дълги или къси елечета моля.

Обувките са гвоздей в програмата - дизайнерите на Max Mara ни предлагат да носим боти челси с остри върхове - златни, черни, кафяви, които, често позабравени, обикновено завършват аутфита по неповторим начин.

Макияжът на моделите, дело на легендарния визажист Том Пешо е с акцент на ярките устни и сочен маникюр.

Следва да напомним, че модна къща Max Mara ежегодно връчва специална почетна награда Women in Film Face of the Future Award. Главните критерии за определянето на победителката са сериозни постижения в киното и добро чувство за стил.



Тази година избраница на бранда е актрисата Роуз Бирн. Тя беше на ревюто, а на 11 юни в Лос Анджелис ще й бъде връчена и самата награда. 34-годишната актриса е известна най-вече от сериала "Схватка". Бирн беше номинирана за наградите "Еми" и "Златен глобус".

В предишните години носителки на премията на Max Mara са били Кейти Холмс, Хейли Стейнфилд, Елизабет Банкс и Мария Белло.

More All fashion