Следва

Куентин Тарантино и Луси Лиу разказват за „кървавата среща” между Унгария и Русия в поредицата „bTV Документите”

Театър "Възраждане" представя: „Ян Бибиян и Дяволчето Фют” по Елин Пелин от Христо Станчев

На 22 февруари от 12:30 ч., театър „Възраждане“ ще представи за пръв път на своята сцена пиесата „Ян Бибиян и дяволчето Фют“, по романа на Елин Пелин – първият и безспорно най-популярен български фантастичен роман за деца..

Events преди 10 години

На 22 февруари от 12:30 ч., театър „Възраждане“ ще представи за пръв път на своята сцена пиесата „Ян Бибиян и дяволчето Фют“, по романа на Елин Пелин – първият и безспорно най-популярен български фантастичен роман за деца.

Премиерата на едно от най-емблематичните детски произведения в българската литература ще пренесе малките почитатели на театъра в приказния свят на едно палаво момче, приело дружбата с дяволчето Фют, с което се впускат в извършването на невъобразими пакости. Попаднал в долния свят, малкият Ян Бибиян осъзнава, че е жертва на пъклен заговор и именно на него е отредено да влезе в схватка със силите на омагьосаното царство. Малките зрители ще преживеят едно невероятно приключение, което ще ги научи и подготви за уроците от истинския живот.

Актьорският състав на театър „Възраждане“ обещава и приятни мигове за родителите, навярно позабравили поуките на романа. Във всеки от нас се крие един малък дявол и само от нас зависи дали ще му позволим да се прояви. Дали не е време да си припомним някои от първите стъпки в нашия живот и има ли какво да научим от най-малките?

Актьори: Станислав Пеев, Яна Кузова, Роберт Янакиев, Анатоли Лазаров, Ивет Радулова, Христо Ботев

Костюми: 
Мира Бъчварова

Музика:  Георги Георгиев



More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?