Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 24 февруари - 2 март

На 27 февруари 2014 г. специално за първото ReelFeel събитие за тази година пристига един от най-значимите музиканти в световен мащаб – Nicolas Jaar..

Events преди 10 години

Nicolas Jaar на живо

Кога: 27 февруари, 20:00 часа
Къде: 
СТУДИО ОРФЕЙУЛ

На 27 февруари 2014 г. специално за първото ReelFeel събитие за тази година пристига един от най-значимите музиканти в световен мащаб – Nicolas Jaar. Едва 24-годишен, той може да се похвали с изключителни продукции и отличителен стил, които карат музикалните критици да следят отблизо кариерата му.

Първата визита на младия музикален гений у нас е по покана на ReelFeel и с приятелската подкрепа на ирландското уиски с меломански вкус Bushmills. С това събитие ReelFeel продължават традицията да представят на родната публика нови и интересни имена от световната музикална сцена.

Вход:  между 30 и 40 лв.



Мастило - концерт

Кога: 28 февруари, 22:00 часа
Къде:  
JOY STATION

Последният петък на февруари ще се забавляваме заедно със страхотната музика на група Мастило в Joy Station.

Група Мастило е една от най-популярните поп и рок групи в България. Вече 15 години Вики и Десо (вокал и китара) радват своите почитатели с едни от най-големите хитове на българския музикален пазар.

Опитът, който трупат през всички тези години съвместна работа, кара Вики и Десо да направят още една стъпка в развитието си. Освен като изпълнители, те решават да се изявят и като продуценти.Вярвайки, че на родната сцена има място за нови и свежи лица, те започват да работят с млади и талантливи изпълнители.

Вход: 14 лева 



Фортисимо Фамилия представя "Пълнолуние"

Кога: 28 февруари, 19:00 часа
Къде:  
Зала "България"

„Пълнолуние“ е тазгодишното продължение на един от най-запомнящите се проекти на програмата за деца, тийнейджъри и родители „Фортисимо Фамилия“. След като през първия сезон музиката и поезията на Шекспир разказаха LOVE STORY, сега се срещат отново, за да разберем кое от двете изкуства притежава по-силна магия.

Нотите и думите обвиват в мистерия някои от най-любимите актьори и изпълнители, както и емблематични композитори и драматурзи. Актьорите Юлиан Вергов и Илиана Коджабашева канят на пътешествие измежду редовете на фантастични класически произведения, а Максим Ешкенази отново ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония, който ще изпълни оркестрови пиеси от Чайковски, Менделсон, Берлиоз и Мусоргски.

По време на концерта ще чуем откъси от мюзикълите „Фантомът от операта“ и „Клетниците“, а оперната певица Вера Гиргинова заедно със звездата Ангел Ковачев (едната половина от култовия тандем Ангел и Моисей), ще опитат да ни докажат, че класическата и модерна музика могат да бъдат едно цяло.

Кой свят ще се окаже по-вълнуващ, този на думите или на музиката Фортисимо Фамилия ще покаже на 28 февруари от 19:00 часа в зала България.



Мини арт фест IV

Кога: 
24 февруари - 3 март
Къде: 

мini ARt fest fo IV е мултижанров фестивал на изкуствата. Провежда се за четвърта поредна година. Фестивалът е лаборатория, в която артисти от различни области на изкуството се срещат и обменят идеи.На тазгодишното издание мini ARt fest fo IV ще бъдат представени 45 артисти. Публиката на фестивала ще има възможност да види изложби, театрални представления, пърформанси, документални филми, музика на живо, да присъства на различни уъркшопи и забавления за деца. мiniARt fest fo IV създава уникална среда, в която може да срещнете очи в очи артистите от България, Германия, Холандия, Сирия, Бразилия.

Специален гост на фестивала тази година е Бана Банана, вариететен бурлеска артист от Берлин. Тя ще представи своя най-нов спектакъл "The Wolf in Sheep Clothes" и ще направи уъркшоп за бурлеска танци. Особено интересен за публиката ще бъде уникалният за България liveperformance на Balkansky и холанския DJ продуцент Climaxim/Limewax

Следете събитята тук>>


Експозиция от 115 рисунки, посветени на 115 годишнина от рождението на Дечко Узунов

Кога: 25 февруари, 18:00 часа 
Къде: 
Галерия-музей “Дечко Узунов”


На 25 .02.2014г. от 18 часа Галерия-музей “Дечко Узунов” кани почитателите на изящното изкуство на експозиция от 115 рисунки, посветени на 115 годишнината от рождението на големия творец Дечко Узунов.

Депото на музея - автентичното ателие на художника, крие огромно богатство, което надвишава 13000 творби. Идеята на последната подбрана колекция е да представи богатството от стилови направления, в които творецът е разкривал своето отношение към света. Чрез откровението на рисунката, публиката ще се срещне със силата и красотата в изкуството на световно признатия български художник, академик Дечко Узунов, чиято светлина озарява съвременното българско изкуство, както с личното му творчество, така и с творчеството на няколко поколения негови ученици – съвременни български творци.

Неголямото пространство на галерията, преизпълнено с творбите на художника, ще потопи зрителите в един магичен свят от багри и образи, в които ще открием претворени силата и красотата на извечният български дух.

Куратор - изкуствоведа Ирина Аврамова.



През седмицата ще видите още

Кино премиери:
''Пазители на наследството'' (''The Monuments Men'')
''Ченге за един ден'' (''Ride along")

Базари:
"Вдъхнови ме" арт базар

Изложби:
Вислава Шимборска - нейните колажи

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?