Следва

MFW: Дефилетата - Fendi, есен-зима 2014/15

Какво творят магистрите по Мода. Дипломната колекция на Нов Български Университет (СНИМКИ)

Красивите, изчистени аутфити се разхождаха под звуците на енергична клубна музика, ефирни, прозрачни материи се...

All fashion преди 10 години

Откъснахме поглед от дефилетата в Милано, за да се насладим на едно модно събитие на местна почва, а именно – дипломният проект на магистрите от специалност „Мода” в Нов Български Университет. Ревюто се проведе преди броени дни в най-горещата културна точка в столицата напоследък – Vivacom Art Hall, и моментално постави младите надежди в списъка ни за следене.

Красивите, изчистени аутфити на Ани Христова, Десислава Таушанска, Мануела Стоянова, Марина Арсова, Николета Бинева, Галя Георгиева, Пламена Калудова, Теодора Тодорова, Цветелина Горянова, Цветомира Петкова, Яна Караманова, Десислава Вълкова и Надя Христова се разхождаха под звуците на енергична клубна музика, ефирни, прозрачни материи се заиграваха с умело скулптурирани силуети, а серията бели минималистични ризи ни грабна на секундата.

Изобилие от метализирани материи и овални вълнени обеми са в унисон с трендовете, принтовете на цветя и едрите волани ни намигнаха романтично, а молекулярно инспирирани апликации придават графичен завършек на черни рокли и поли.

Като цяло сме приятно изненадани от модните хрумки на дипломантите, които поставиха добро начало на модния си път. Очакваме да ни радват с много настроение и повече изобретателност занапред, на нас ни остава само да ги подкрепяме.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.