Какво творят магистрите по Мода. Дипломната колекция на Нов Български Университет (СНИМКИ)

Красивите, изчистени аутфити се разхождаха под звуците на енергична клубна музика, ефирни, прозрачни материи се...

Откъснахме поглед от дефилетата в Милано, за да се насладим на едно модно събитие на местна почва, а именно – дипломният проект на магистрите от специалност „Мода” в Нов Български Университет. Ревюто се проведе преди броени дни в най-горещата културна точка в столицата напоследък – Vivacom Art Hall, и моментално постави младите надежди в списъка ни за следене.

Красивите, изчистени аутфити на Ани Христова, Десислава Таушанска, Мануела Стоянова, Марина Арсова, Николета Бинева, Галя Георгиева, Пламена Калудова, Теодора Тодорова, Цветелина Горянова, Цветомира Петкова, Яна Караманова, Десислава Вълкова и Надя Христова се разхождаха под звуците на енергична клубна музика, ефирни, прозрачни материи се заиграваха с умело скулптурирани силуети, а серията бели минималистични ризи ни грабна на секундата.

Изобилие от метализирани материи и овални вълнени обеми са в унисон с трендовете, принтовете на цветя и едрите волани ни намигнаха романтично, а молекулярно инспирирани апликации придават графичен завършек на черни рокли и поли.

Като цяло сме приятно изненадани от модните хрумки на дипломантите, които поставиха добро начало на модния си път. Очакваме да ни радват с много настроение и повече изобретателност занапред, на нас ни остава само да ги подкрепяме.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia