Следва

Editors' choice - 300 страници на пясъка

Р като Родос

Определен е за топ туристическа дестинация в Европа и на пето място в света е именно избраното от нас местенце за почивка това лято ...

All About Life преди 15 години

Определен е за топ туристическа дестинация в Европа и на пето място в света е именно избраното от нас местенце за почивка това лято – остров Родос и по-конкретно едноименния град. Въпреки скорошните пожари там, слава богу, всичко свърши, гръцкият остров очаква изобилието от хора, които знаят как и къде да прекарат пълноценно почивката си.




Загадка и интерес за всеки един посетител на Родос е обграденият с 4-километрова стена средновековен град. В действителност, обаче, вътре ще откриеш много сувенири и ресторанти. Всичко това от своя страна крие интересна история и пример за средновековна архитектура. Поради факта, че крепостта се намира непосредствено до пристанището, започването на разходката точно от там е задължително.



Град Родос
е разположен в най-северния край на острова, като включва антична част и модерно търговско пристанище. А следващата стъпка е Родоският колос – едно от седемте чудеса на света.

Защо точно град Родос? Разположен е на най-големия от Додеканезките острови на Гърция в Егейско море, средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, големите сребристи брегове, заливи, безкрайните пясъчни плажове са перфектната лятна гледка - всичко това го прави идеалното място за почивка. И да не пропуснеш места като Двореца на Великите Магистри, Парка Родини, Аквариума, Долината на пеперудите …


За тези, които нямат много дълга почивка, следователно им се иска да спестят от часовете път, предложението, представляващо интерес е остров Родос или по-конкретно - едноименния град.

За да ти помогнем в разходката, твой ориентир е картата на града.

Ако не искаш времето да те изненада, просто го провери.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.