Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Питай ме, питай ме: Можем ли и как да предотвратим замъгляването на очилата от студено в топло помещение?

Когато носим диоптрични очила и влезем от студено в топло помещение, стъклата се замъгляват и изпитваме...

All About Life преди 10 години

Когато носим диоптрични очила и влезем от студено в топло помещение, стъклата се замъгляват и изпитваме краткотрайно макар, но неудобство, което, за щастие, можем да предотвратим, благодарение на някои спиращи изпотяването средства.

Какво може да се направи, за да се избегне това?

Две неща: 

През студените сезони преди излизане на открито стъклата на очилата могат да се намажат със смес от равни части салицилов спирт и глицерин. Сместа се нанася върху стъклата на тънък пласт и се разтрива с чисто тампонче от мека метерия. Освен това, в оптиките се предлагат и специални салфетки, пропити с вещество, което предпазва очилата от запотяване. С тях стъклата се изтриват от двете страни, преди да се излезе на открито в студено време. 

Очилата няма да се запотят при влизане от студено на топло, ако преди излизане стъклата се натрият с обикновен тоалетен сапун и след това се почистят добре с чиста и мека кърпичка. 

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 9 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.