Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Вивиан Уестууд на корицата на The Gentlewoman №9

The Gentlewoman, изданието, посветено на успешните жени и емблематично допълнение на мъжката версия на Fantastic Man, често пъти, в търсене на вдъхновение, се обръща към света на модата.

All fashion преди 10 години

The Gentlewoman, изданието, посветено на успешните жени и емблематично допълнение към мъжката версия на  Fantastic Man, често пъти, в търсене на вдъхновение, се обръща към света на модата. Като доказателство на факта стига да си припомним дори само първия брой на изданието, на чиято корица беше дизайнерката Фиби Файло.

Този път начело е Вивиън Уестууд. За да обоснове избора си за новата корица, изданието изтъква изключителната смелост и кураж, които притежава Уестууд: "Като един от първите интелектуалци на нашето време, Уестууд многократно е била в челните редици на революцията. Тя притежава комбинация от богато въображение и идеи, толкова завладяващи и актуални и днес".

Въпреки че броят е посветен на Вивиан Уестууд, на страниците може да намерите още 28 истории на жени, чиято работа в различни области - мода, архитектура, музика и др., карат съвременното общество да се движи напред.

За корицата дизайнерката позира в тениска Save the Arctic, която е част от глобалната кампания за запазването на ледниците в Арктика, инициирана от Вивиан. Припомняме, че неотдавна тя обяви намерението си да не прекалява с експанзията на бизнеса си, именно в подкрепа на топящите се ледници.

More from View Sofia

More All fashion