Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИТЕ пролет/лято 2014: МОНО

Пролетта може и да е сезонът на цветовете и свежестта, но ще трябва да отделим малко...

All fashion преди 10 години

Пролетта може и да е сезонът на цветовете и свежестта, но ще трябва да отделим малко монохромно местенце в гардероба си за черно-белите одежди, с които ни обсипват дизайнерите с летните си колекции.

Комбинацията може и да е класическа, но се подвизава под всевъзможни форми и силуети и просто няма как да ни доскучае.

Цветя и геометрични фигури съжителстват в ансамблите на Balenciaga и Erdem, 3D рязани дантели правят изящен растер при Alexander Wang и Fendi, a хипнотизиращи райета се завихрят в колекциите на Saint Laurent, Carolina Herrera, Diane Von Furstenberg и Marc by Marc Jacobs.


Balenciaga


Erdem


Alexander Wang


Fendi


Saint Laurent


Carolina Herrera


Diane Von Furstenberg


Marc by Marc Jacobs

Celine я карат по-абстрактно и залагат на крайности, като започват с едри апликации на цветя и финишират с "изцъкани" принтове, силно напомнящи на комикс. По-балансирани, досущ като Ин и Ян, са сетовете на Jil Sander, Bottega Veneta, Victoria Beckham и Sportmax, а Saint Laurent и Ralph Lauren са взели назаем от изтънчеността на мъжкия костюм.


Celine


Jil Sander


Bottega Veneta


Victoria Beckham


Sportmax


Saint Laurent


Ralph Lauren

Като цяло няма ограничения в силуетно и текстилно отношение, класиците ще се в свои води тази пролет, а за любителите на принтове има изобилие от графични игри и нестандартни решения. Правилото е едно – да останем моно от главата до петите.


Kenzo


Missoni


Richard Nicoll


Rodarte


Roksanda Ilincic
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 51 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.