Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИТЕ пролет/лято 2014: МОНО

Пролетта може и да е сезонът на цветовете и свежестта, но ще трябва да отделим малко...

All fashion преди 10 години

Пролетта може и да е сезонът на цветовете и свежестта, но ще трябва да отделим малко монохромно местенце в гардероба си за черно-белите одежди, с които ни обсипват дизайнерите с летните си колекции.

Комбинацията може и да е класическа, но се подвизава под всевъзможни форми и силуети и просто няма как да ни доскучае.

Цветя и геометрични фигури съжителстват в ансамблите на Balenciaga и Erdem, 3D рязани дантели правят изящен растер при Alexander Wang и Fendi, a хипнотизиращи райета се завихрят в колекциите на Saint Laurent, Carolina Herrera, Diane Von Furstenberg и Marc by Marc Jacobs.


Balenciaga


Erdem


Alexander Wang


Fendi


Saint Laurent


Carolina Herrera


Diane Von Furstenberg


Marc by Marc Jacobs

Celine я карат по-абстрактно и залагат на крайности, като започват с едри апликации на цветя и финишират с "изцъкани" принтове, силно напомнящи на комикс. По-балансирани, досущ като Ин и Ян, са сетовете на Jil Sander, Bottega Veneta, Victoria Beckham и Sportmax, а Saint Laurent и Ralph Lauren са взели назаем от изтънчеността на мъжкия костюм.


Celine


Jil Sander


Bottega Veneta


Victoria Beckham


Sportmax


Saint Laurent


Ralph Lauren

Като цяло няма ограничения в силуетно и текстилно отношение, класиците ще се в свои води тази пролет, а за любителите на принтове има изобилие от графични игри и нестандартни решения. Правилото е едно – да останем моно от главата до петите.


Kenzo


Missoni


Richard Nicoll


Rodarte


Roksanda Ilincic
 

More All fashion