Следва

Да влезем във форма като балерина

7 храни и напитки, които фитнес треньорите на богатите и известните не близват

Дори и да не мислим да си наемаме личен фитнес инструктор, за да изваем тялото на...

All About Life преди 10 години

Дори и да не мислим да си наемаме личен фитнес инструктор, за да изваем тялото на мечтите си, понякога е достатъчно просто да надзърнем в ежедневното им меню.

Неслучайно всички треньори и спортни гурута не се изморяват да ни повтарят непрекъснато, че тренировката гарантира около 50% от резултатите; за останалото се грижи здравословният и добре подбран спрямо собствените ни нужди хранителен режим.

Фитнес треньорите, които се грижат за звездните тела на лицата от екрана и кориците на списанията, могат да се похвалят не само със стройни, но и със здрави тела. Трейси Андерсън, Джанет Дженксинс, Харли Пастернак, Джилиън Майкълс, Трейси Копланд, Рамона Брананза и др. трябва да бъдат в топ форма от професионална гледна точка, но освен това знаят и много полезни диетични трикове, които могат да променят нагласата ни към определени храни завинаги.

Ето и списък със 7-те топ храни и напитки, които фитнес треньорите на известните личности не докосват и с пръст:

Алкохол



Най-лесният начин да свалим няколко години от лицето и десетина сантиметри от талията си, е да зарежем веднъж завинаги засуканите коктейли, които не са нищо повече от празни калории. Това е бърз и ефикасен подход, който освен това се отразява благотворно и върху цялостното състояние на организма ни.
Фитнес треньорите съветват да направим 21 дневно пълно въздържание от алкохолни напитки, след което да започнем с приемане на 2-3 питиета на седмица.

Грозде и банани



Ако някога сме се сблъсквали с диетата „5-те фактора” на Харли Пастернак, сме наясно, че бананите и гроздето изобщо не фигурират в списъка. Харли, сред чиито клиенти са Кейти Пери и Лейди Гага, обяснява защо предпочита да се придържа към по-здравословни плодови опции: „Съветвам клиентите ми да се придържат към плодове, чиито кожи и ядки са ядливи, както и към цитруси. Бананите не попадат в нито една от тези категории, а голям процент от хранителни вещества на плодовете се съдържат именно в кожата им. Бананите са най-стабилния плод, които можем да изядем, но тъй като не съдържа особено количество фибри, няма да ни държи сити дълго време. А гроздето съдържа вид захар, наречена декстроза; захарта с най-висок гликемичен индекс, към която можем да посегнем”.

Преработени храни, особено рафинирани въглехидрати



Това е абсолютно „не” за Джанет Дженкинс, личен треньор на Кели Роуланд, и Валери Уолтърс, която се грижи за стегнатите форми на Джесика Бийл. Тяхната мантра звучи така: „Ако в храната има съставки, чието име не можем да произнесем, значи не трябва и да я ядем”. Когато рафинирата захар попадне в организма, се превръща директно в мазнини. А колкото до преработените храни като чипсове и снаксове, Джанет Дженкинс съветва да ги избягваме на всяка цена, защото „повишават риска от заболявания и са отговорни за възпалителните процеси в тялото”.

Сода, дори диетична



Джон Деймън, фитнес гуруто на грациите Кристин Кавалари и Уитни Порт, е на мнение, че содата трябва да бъде елиминирана от диетата на всеки. Според Джон „содата няма никакви положителни за здравето качества”. Освен това пиенето на сода се свързва и със заболявания като загуба на зъби, ниска плътност на костите и високо кръвно налягане, а за капак напитката е тъпкана със захар. Диетичната сода също не е препоръчителна, тъй като няколко изследвания откриват връзка между консумацията й и повишаването на теглото и задържането на течности.

Йогурт



Ако искаме да свалим някой друг килограм, спирането на йогурта може да се окаже правилната стратегия, защото не е тайна, че повечето продукти на пазара са пълни със захари и други, не особено полезни вещества. Киселото мляко за сметка на това е чудесен заместител на подсладените плодови йогурти.

Маргарин



Джарет Дел Бене, който вае телата на Лорън Конрад и Одрина Патридж, казва, че маргаринът е храната, която избягва на 100%. „Маргаринът представлява празни калории, освен това е богат на вредни мазнини”. Вместо това можем да похапваме спокойно, но умерено, зехтин, фъстъчено и бадемово масло.

Глутен



Човекът, помогнал на Хайди Клум да възвърне форма след бременността, Дейвид Кърш, се въздържа напълно от преработени храни и такива, съдържащи глутен. Колежката му, Валери Уолтърс, също не хапва определени глутенови изкушения като палачинки, вафли и мъфини, както и някои видове корнфлейкс. „Тези храни не само, че ще ви направят дебели, но и ще сринат енергийните ви нива”.

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.