Следва

Тялото: как мъжа различава любовта от секса?

Readers' Profile: Стилът на Елена Калпакчиева

Tози поглед, зад който се крие нещо толкова различно и интересно, определено ни очароваха у това, на пръв поглед, обикновено градско момиче...

All About Life преди 10 години

Тя се казва Елена Калпакчиева и е истинско попадение в нашата Readers' Profile рубрика. Само на 23, Дел, както я наричат приятелите, има зад гърба си цели 5 години стаж във вестниците "Труд", "24 часа", в списание „HELLO!“ – България и в сайтовете на Investor, а в момента дори е в заслужен творчески отпуск, за да довърши образованието си по Журналистика в Софийски Университет и все по-устремено да се насочи към магистърската степен във Франция, която е следващата цел, поставена пред нея.

Черните й коси, изразителните й очи, линията на врата и раменете обаче, много по-добре очертават ярката й индивидуалност от каквито и да е думи. Тази смесица от смелост и слабост, дързост и свенливост, въздържаност и пламенност и този поглед, зад който се крие нещо толкова различно и интересно, определено ни очароваха у това, на пръв поглед, обикновено градско момиче. Нямаме търпение да ти я представим, така че, запознай се с Елена...

V.S. Опиши ни себе си с 3 думи, Елена?
E: Не знам дали бих могла да се опиша с три думи. Бих оставила това на най-близките си хора, които предполагам биха казали много разнопосочни неща за мен.

V.S. Какво момиче се крие в теб?
Е: Една по-готик Алиса от страната на чудесата. Хахахах!

V.S. А как можеш да опишеш стила си?
E: Обичам да нося дрехи, в които се чувствам комфортно. Чувствам се комфортно в тъмни дънки и светъл топ, с някой чифт Nike или New Balance. И въпреки това все повече търся женствеността в спортно-елегантните aутфити...

V.S. Спомена Nike и New Balance, други любими марки имаш ли си?
Е: Имам много любими марки, част от които все още не присъстват в гардероба ми. Нося най-вече нещата на ZARA, Massimo Dutti, Levi’s. Имам и няколко доста любими бранда, като Cheap Monday, Monki, Jaeger, Rag & Bone, Acne, Zadig and Voltaire, от които също имам приятни неща.

Ако имах възможността, щях да ги редуцирам до 1-2 бранда или просто щях да потъна в Аnn Demeulemeester и МММ и да си остана там. Доста дълго време.

V.S. Има ли жени, които ти служат за вдъхновение?
Е: Напоследък намирам вдъхновение в много и различни типове жени. И като казвам различни типове, имам предвид толкова разграничаващите се една от друга Мирослава Дума и Лили Гатинс. Двете са адски различни - едната прекалено буржоазна, обрана, почти винаги в пастел, а другата - изключително dark, много провокативна и минималистична.

V.S. Как си почиваш?
E: У дома с чаша кафе, приятна книга или филм. Навън, отново с книжка. Харесвам Западния парк много повече от други паркове в София - има нещо по-скрито и самотно в него.

Обожавам италианска храна - компанията на чаша вино и фузили в La Botegga, например, са идеална почивка.

V.S. А откъде пазаруваш?
E: Напоследък най-вече онлайн от asos, а иначе от ZARA и другите заподозряни. Не забравям и секънд хендите, където от време на време откривам невероятни съкровища.

V.S. Кое е последното готино нещо, което си купи от секънд хенд?
E: Един наистина прекрасен пуловер на бранд, за който не бях чувала никога. Разрових се и разбрах, че марката е стара - прави пуловери от вълна и кашмир и ги продава единствено във Франция. Имат само един магазин - в Париж.

Иначе хванах и един готин чифт черни, свободни шорти на Y-3 с много яки джобове, които подарих на приятеля ми.

V.S. Когато ходиш на шопинг предпочиташ да си сама, или в компания на приятел?
Е: Зависи какво ще се пазарува. Предпочитам сама. Хората могат да бъдат много изнервящи, когато дават зор да се бърза. А пазаруването трябва да бъде удоволствие. Освен това човек понякога може да се подведе от мнението на страничния наблюдател.

V.S.Ти вярваш ли в терапевтичната страна на шопинга?
Е: По-скоро вярвам, че пазаруването е като апетита. Нали апетитът идвал с яденето. Според мен така е и с пазаруването, в случая на дрехи - колкото повече неща си купуваш, все оставаш с усещането, че нещо не ти достига или че имаш нужда от още. Това е типична консуматорска черта, която се опитвам да избягвам. Предполагам, че до някаква степен пазаруването разтоварва, но не трябва да бъде самоцелно.



V.S. Какво се хващаш, че носиш непрекъснато?
E: Кецове. И черно. Много, много черно. Все повече нося ризи - харесвам тези с мъжка кройка, по-строги.

V.S. Сутрин чудиш ли се какво да облечеш?
Е: Понякога. В повечето случаи обаче още със ставането си знам как искам да изглеждам и какво ми трябва. Според мен хората, които сутрин прекарват повече от 5 минути в чудене, какво да облекат, имат проблем с външния си вид и начина, по който се чувстват и усещат в тялото си.

V.S. Коя е най-скъпата ти дреха в емоционален аспект?
E: Едно сако, подарък от майка ми. Много 90-тарско, с големи подплънки на раменете и златисти копчета. Като дете исках да го нося, но ми беше прекалено голямо. Днес, обличайки го, ми се струва, че отново ми е прекалено голямо...

V.S. Според теб има ли връзка между емоционалното състояние на човека и начина, по който е облечен и изглежда?
Е: Да, убедена съм, че човек се облича много често според вътрешните си състояния. Често видът лъже - хора с много цветове в облеклото си често не са толкова щастливи и пъстри отвътре и се опитват да го скрият. И обратното - не е задължително да си мрачен човек, ако носиш сиво и черно.

Забелязвам, че в прилив на щастие грабвам тъмно сини към индигови неща.



V.S. Кога обуваш висок ток?
E: 
Случва се рядко. Не е нужен специален повод. Трябва просто да съм се събудила с настроение за високи обувки.

V.S. А кога слагаш аксесоари? Кой е любимият ти?
Е: Обичам пръстени и не излизам без. Но като цяло гледам да не се товаря излишно с аксесоари.


V.S. Какво обичаш да ти подаряват?
E: Обичам подаръците. Без значение какви са, щом са от сърце, за мен това е най-важното. Всеки мил жест е страхотен подарък. Трогвам се, когато някой се сети да ми подари книга от любим автор или пък черен шоколад.

V.S. Има ли нещо, което никога не би облякла?
E: Не харесвам цветове като кафяво и патешко жълто и избягвам двехи в тези тонове. Също така не понасям минижупи и дрехи, които са прекалено разголени. Това с късите поли трябваше да остане в 90-те години и дискотеките, но виждам, че днес все още го има у нас.

V.S. Какви чанти носиш?
E: В повечето случаи големи hold all bags, в които да се побира всичко, което може да ми потрябва. Харесват ми изчистени чанти, без надписи, без катарами.

V.S. А какво задължиелно имаш в тях?
E: Фотоапарат, абсолютно задължително тефтер или бели листа без редове, поне 3 химикала, книга, ключовете за колата и документите ми. В един джоб седят едновременно ipod-а и телефона ми, а и един голям, кожен, доста намачкан от времето портфейл на Polo.

V.S. Какво обличаш вкъщи?
E: За вкъщи предпочитам потници и тениски, клинове - по-еаsy неща. Има нещо приятно, когато е зима и навън е студено, да се сгушиш в over-size пуловер.

V.S. С пижама ли спиш?
E: Хаха, не казвам. Човек не трябва да разкрива всичко за себе си.

V.S. Разменяте ли си дрехи с твоите приятелки?
E: Рядко, но се случва. Тези дни взех на заем една готина Fedora hat от приятелка.

V.S. Кое ти е любимото място у вас?
E: Бюрото ми е моят малък свят, в който има всичко, за което можете да си помислите. Чаша/чаши с кафе, тефтери, около 15 броя, последния Kапитал или други вестници, прескарти и акредитации, хвърчащи листове, около 100 химикала, книги, записки, външни дискове, карти с памет, диктофони и какво ли не. Един толкова красив, подреден хаос. Спалнята пък се е превърнала в мной дрешник - освен легло има щендери с дрехи и кът за гримиране - също доста лично мое място.

V.S. Ако апартаментът ти тръгне да гори кое ще е първото нещо, което ще вземеш със себе си?
E: Ако котката не е избягала сама, ще грабна нея. А ако е, предполагам една от моите hold all чанти, натъпкани с най-важните ми неща.

V.S. Как се грижиш за това да си винаги в чудесна форма?
E: Ходя на фитнес поне 3 пъти в седмицата. Идва пролетта и е време за по-outdoor activities и мисля да започна да бягам в парка с приятелка. В главата ми има и идея за сутрешна йога.

V.S. A имаш ли някое правило за грима, например никога не излизаш без сенки, червило и спирала или…?
Е: Никога не излизам без да съм уверена във външния си вид. Това е основното правило. Има дни, в които просто не искам да се гримирам - не го й правя. Има моменти, в които е точно обратното. Наистина, важно е човек да следва вътрешното си усещане, а не да робува на правила.

Със сигурност не излизам без очилата си Tom Ford :) :)

V.S. Благодарим ти, Елена, че ни разкри тайните си!

 

 

More All About Life