Петте любими книги на писателя Нинко Кирилов

През декември миналата година част от творбите му са събрани на едно и цели 43 от написаните през последните няколко години разкази биват включени в дебютния сборник “Двойници и животни“.

Той е на 30 точно и през целия си съзнателен живот се е занимавал с писане. Всичко започва, когато е само на 5 и на подсъзнателно ниво установява, че това би било най-прекрасното продължение на живота му, и продължава чак до днес, когато зад гърба си Нинко Кирилов вече има натрупано солидно количество текстове.

През декември миналата година част от творбите му са събрани на едно и общо 43 от написаните през последните няколко години разкази биват включени в дебютния сборник "Двойници и животни". Критиците определят това начинание "като съвременна градска проза с привкус на магически реализъм", а самия писател - "един от най-обещаващите автори в съвременната българска проза" и ние напълно се съгласяваме с казаното от тях, защото това не е първият път, в който талантът на многоликия Нинко бива забелязван. През 2012 г. той печели Наградата на публиката в конкурса за кратък разказ на писателите Богдан Русев и Радослав Парушев, а произведението му заема достойно място в книгата "Богдан и Чарли представят КОНКУРСЪТ".

Коментари: 1

Елена (2014/02/28 / 14:19)
Чудесен избор!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.