Следва

Бяла чанта в студа

Dior Fall 2008 RTW

За колекция Christina Dior Fall 2008 RTW, Джон Галиано търси вдъхновение от 50-те години в Америка. Използва...

All fashion преди 15 години

Преди месец показахме колекцията висша мода за есента - Christian Dior Haute Couturе. Днес стъпваме една идея повече в практичността с ready-to-wear на същия етикет.

За колекция Christina Dior Fall 2008 RTW,  Джон Галиано търси вдъхновение от 50те години в Америка. Използва луксозни късокосмести кожи за серия палта с изчистени и фини линии. Обемът около талията при тези палта създава още по-силно усещане за топлина и бохемски шик. 

Чантите и аксесоарите са запазена територия за всякакви екзотични кожи, със най-съществено присъствие на влечуги. Най-впечатляваща е идеята за черна пола от кожа на алигатор или сако от същата.

Материята, която се откроява най-много тази есен е сатенът. Той присъства при рокли с дължина до коляно, обемни поли "балон" и ризите с набори. Сатенираният памук също е част от колекцията, като той е избран основно за поли и сака.

Шапката е издигната в култ, като тя не е под формата на мини барети и каскети, каквато лансират Prada, Dolce&Gabbana, Burberry, Armani. Галиано, обаче, решава: oversize бомбе с широка периферия, която напомня за американските уестърн филми.

Чантите приличат на кошници за пазар, но за разлика от споменатите, тук са изработени от луксозни материали и са решени в ярки цветове, под които се виждат само сочни устни.

Обувките следват напълно новите тенденции, като залагат на висок ток и скосен нос. Този сезон ръкавиците са къси, като всички са решени в летни ярки цветове.  

Летни цветове за зимата - лилаво, синьо, розово, оранжево, жълто и червено са водещи цветове за новия сезон. 

Есенната колекция Christian Dior можеш да я откриеш в бутик Garde Robe на ул.Съборна 4, през Септември.

More All fashion