Следва

Бяла чанта в студа

Dior Fall 2008 RTW

За колекция Christina Dior Fall 2008 RTW, Джон Галиано търси вдъхновение от 50-те години в Америка. Използва...

All fashion преди 15 години

Преди месец показахме колекцията висша мода за есента - Christian Dior Haute Couturе. Днес стъпваме една идея повече в практичността с ready-to-wear на същия етикет.

За колекция Christina Dior Fall 2008 RTW,  Джон Галиано търси вдъхновение от 50те години в Америка. Използва луксозни късокосмести кожи за серия палта с изчистени и фини линии. Обемът около талията при тези палта създава още по-силно усещане за топлина и бохемски шик. 

Чантите и аксесоарите са запазена територия за всякакви екзотични кожи, със най-съществено присъствие на влечуги. Най-впечатляваща е идеята за черна пола от кожа на алигатор или сако от същата.

Материята, която се откроява най-много тази есен е сатенът. Той присъства при рокли с дължина до коляно, обемни поли "балон" и ризите с набори. Сатенираният памук също е част от колекцията, като той е избран основно за поли и сака.

Шапката е издигната в култ, като тя не е под формата на мини барети и каскети, каквато лансират Prada, Dolce&Gabbana, Burberry, Armani. Галиано, обаче, решава: oversize бомбе с широка периферия, която напомня за американските уестърн филми.

Чантите приличат на кошници за пазар, но за разлика от споменатите, тук са изработени от луксозни материали и са решени в ярки цветове, под които се виждат само сочни устни.

Обувките следват напълно новите тенденции, като залагат на висок ток и скосен нос. Този сезон ръкавиците са къси, като всички са решени в летни ярки цветове.  

Летни цветове за зимата - лилаво, синьо, розово, оранжево, жълто и червено са водещи цветове за новия сезон. 

Есенната колекция Christian Dior можеш да я откриеш в бутик Garde Robe на ул.Съборна 4, през Септември.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.