Следва

Драго Симеонов сложи обувки с токчета

През седмицата ще видим ОЩЕ...

На 4 март от 20.00 часа в Champagne Room Art Club ще се проведе първата по рода си криминална премиера на книгата „Зовът на кукувицата“ на Робърт Галбрейт – псевдоним на един от най-продаваните автори в света – Джоан Роулинг...

Culture преди 10 години

премиера на книгата „Зовът на кукувицата“ на Робърт Галбрейт

Кога: 4 март, 20:00 часа
Къде: Champange room art club

На 4 март от 20.00 часа в Champagne Room Art Club ще се проведе първата по рода си криминална премиера на книгата „Зовът на кукувицата“ на Робърт Галбрейт – псевдоним на един от най-продаваните автори в света – Джоан Роулинг.

В ролите на главни заподозрени по случая ще бъдат рапърът-политик Ghettoman, рок звездата Тома Здравков и актьорът Йосиф Шамли, а разследването ще се води с помощта на „главен детектив“ Кирил Ефремов и неговата изключително находчива помощничка - Гери Турийска.

В ролята на главен разследващ обаче ще бъдат всички присъстващи, които ще трябва да решат кой е убиецът!

„Зовът на кукувицата“ е вълнуващ детективски роман, който потапя читателите в атмосферата на съвременен Лондон, с разнообразните му социални прослойки и живот на високи обороти. Книгата, която се чете на един дъх, проследява изпълненото с неочаквани обрати разследване на смъртта на любимката на Великобритания – моделът Лула Ландри, трагично загинала при подозрителни обстоятелства.

Затова от издателство „Колибри“ решават да вдъхнат живот на петте най-колоритни персонажа в романа и да провокират публиката да се включи в разследването. 

Вход: свободен



300: Възходът на една империя

Кога: 4 март, 20:00 часа
Къде: в кината

Актьорите: Калан Мълви, Скот Бърн, Дейвид Уенам, Андрю Тиернън, Лена Хийди, Джейми Блекли, Родриго Санторо, Ева Грийн, Джак О'Конъл, Съливан Степълтън, Калън Малви

Режисьорът: Ноам Мъро

Сюжетът: Режисьорът на „300” отново се връща към древногръцката история като филмира животът на персийския цар Ксеркс, царувал в периода 485 – 465 пр.Хр. Той повежда персийската войска в битка с Гърция. През 465 г. пр. Хр. Ксеркс и най-големият му син Дарий стават жервта на дворцов заговор, начело с началника на охраната Артабан и евнуха Аспамитър, които убиват царя в покоите му.



Директен полет

Кога: 3 март, 20:00 часа
Къде: в кината

Актьорите: Лиъйм Нийсън, Джулиан Мур, Ансън Маунт, Мишел Докъри, Бар Пали, Кори Стол, Скут МакНейри

Режисьорът: Жауме Колет-Сера

Сюжетът: С майсторското дозиране на напрежението, “НОН-СТОП” е изключително ефикасен разказ, в който режисьорът си играе на котка и мишка със зрителя. Присъствието на основен персонаж, в който се съмняват всички, (включително и зрителят), и който подозира всички (с изключение на зрителя) допринася за интензивната и логична паника.



"Откачалки" (''Mental'')

Кога: 3 март, 20:00 часа
Къде: в кината

Актьорите:
Лив Шрайбер, Тони Колет, Антъни Лапаглиа, Каролин Гудал, Кери Фокс, Ребека Гибни, Бетани Уитмор, Сам Кларк

Режисьорът: П.Дж.Хоган

Сюжетът: Баща женкар е сполетян от голямо нещастие. Съпругата му получава психично разстройство и е изпратена на лечение. И сега цялата отговорност и всички задължения за отглеждането на петте му дъщери пада изцяло на него. Импулсивно той решава да наеме гледачка за своите пет момичета – свободолюбивата стопайджийка Шаз.

Буйната и харизматична Шаз успява да преобрази момичетата и да ги превърне в девойки с характер. Тя прави особено впечатление на шестнадесетгодишната Корал, която никога дотогава не е срещала някой толкова безстрашен, хладнокръвен и безразсъден. Но Шаз има своя тайна и когато Корал разкрива истинската причина, поради която Шаз е пристигнала в града, трябва да направи своя избор - да предаде своя кумир, жената, която е променила живота й или да я подкрепи...




Още за събитията от седмицата може да четете тук

More from View Sofia

More Culture