Следва

По парижански с Каролин де Майгре и I-D

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

От зареждащите кадри...

All fashion преди 10 години

По парижански с Каролин де Майгре и I-D

Париж кипи в модна възбуда, а дефилетата не дават и секунда почивка на френския хайлайф. Култовото издание I-D обаче успя да открадне частица от времето на модното гуру, бивш модел и настоящ музикален продуцент, Каролин де Майгре, и надникна в прекрасното й убежище. От зареждащите кадри ни връхлетя много светлина, бунтарски, рок дух, непретенциозност и толкова характерен парижански уют. Освен стилните интериорни хрумки, вниманието ни грабнаха и колекцията кожени якета, сгушени в гардеробиерната на Каро. Дали да не извадим на светло и нашите?

Вижте още снимки от гардероба на Каролин>>

Сара Джесика Паркър отвори първия си бутик



След като чаровницата буквално влезе в „обувките” на екранното си творение Кари Брадшоу с дебютната си линия SJP, колаборация с бранда Manolo Blahnik, най-естественото продължение на приказката би следвало да е собствен бутик. Е, той вече е факт, уютно се подвизава в нюйоркския гигант Nordstrom. Прекрасно! Защото кой би отказал малко „Сексът и градът” и то в истинския живот!?

100 години модна фотография в Condе’ Nast



Изложбата Coming into Fashion: A century of photography at Condé Nast обиколи няколко европейски културни точки – Берлин, Единбург и Милано, а от 1 март е в Париж.

За първи път модните запалянковци могат да се насладят на уникален подбор от кадри, повлияли на развитието на изкуството през 20-ти век. Сред почетените фотографи са Ричард Аведон, Хорст П. Хорст и Инес & Винууд, а творчеството им е видяло свят на лъскавите страници на едни от най-престижните издания на Conde’ Nast – Vogue, Glamour и Vanity Fair.

С най-голямо удоволствие бихме надникнали в този богат моден архив и след като подобни събития рядко стигат до българска територия, не ни остава друго, освен да си организираме бърза културна визита на прекрасен Париж. Изложбата можем да видим до 25 май в Palais Galliera.

Капсулната колекция Shear Delight на Charlotte Olympia



Дизайнът на Шарлът Делал е характерен със закачливите си тематични заигравки. След коледните камбанки и валентинските сърца, брандът черпи вдъхновение от шивашките принадлежности и ги вплита умело в серия обувки и чанти.

На пръв поглед нищо иновативно откъм силуети, дори емблематичните котешки муцунки са си почти същите, само златистият блясък в очите им издава присъствието на нов елемент – копчета. Въпреки това модните превъплъщения на шивашкия метър, вдянатите игли и разпилените макари ни накараха да се усмихнем широко. Място за закачливи провокации в гардероба винаги се намира.

Haute Couture ала 4-годишна







Кейти, Лупита и Дженифър са супер в haute couture тоалетите си, но малката Мейхем обра всички овации, като успя да постигне същите бляскави визии с подръчни материали.

4-годишната сладурана не само е супер кокетна в хартиените си одежди, но и вкарва щипка артистичност и влиза по детски в „кожата” на стилните диви от червения килим.

Дали ще я видим да минава по него някой ден? Надяваме се, защото определено провокира с оригиналността и детското си очарование.
 

More All fashion