Следва

Първи кадри! Кампанията на H&M с Миранда Кер

Б като Библия, Б като Блог

Не всичко, което има цвят на мента с мляко, може да се яде, пие или носи, но пуловер ли е, кашмирен и мек...

All fashion преди 10 години

Мента с пъпеш, карамел и лед

Не всичко, което има цвят на мента с мляко, може да се яде, пие или носи, но пуловер ли е, кашмирен и мек - винаги и по всяко време от годината, точно както го прави блогърката от cheetahisthenewblack.

Към елегантната и охлаждаща мента на този чуден коктейл от дрехи, изваден от контекста на някой определен сезон, тя добавя вълшебно колие с цвят на сочен зрял пъпеш и ледено син деним и разбърква шейка с малко карамел върху обувките и клъча.

И понеже слънцето го няма, ще ни огрява този меден на душата ансамбъл.
Как го прави? С пуловер Equipment, джинси Current/Elliott, сандали Zara, клъч 3.1 Phillip Lim, колие Anthropologie.




cheetahisthenewblack.com

И докато си мечтаем за слънце...











...Ни заливат със светлина и топлина всички розови нюанси върху това прекрасно момиче, което най-добре умее да носи сладкия цвят и всички други, които много му приличат - като бялото и черното, последното обикновено е само акцент. Защото е руса, защото е фина, защото се усмихва красиво.

mypreciousconfessions.blogspot.com

Нещо зимно и сплотяващо











Да, мечтаем да е пролет, но да слезем на Земята и да се огледаме за прекрасните възможности на хладния дъждовен ден е полезно и приятно действие, което ни дава още малко време със зимата. Затворени вкъщи, докато музиката от дъжда унася в сладко лежерство, да си забъркаме боровнков кейк за следобедното капучино е великолепна идея с вкусен резултат.

Рецептата…

Първо за топинга:

1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
3 с. л. масло, размекнато
Комбинираме всички съставки и ги смесваме заедно до образуване на влажни трохи.

После кейкът:

8 с.л. масло
1 1/2 ч.ч брашно
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 с.л. ленено семе (пожелание)
1/2 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. захар
2 големи яйца
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 1/4 ч.ч. боровинки, или толкова, колкото да покрият кейка

И как се прави:

Смесваме брашното с хлябната сода, лененото семе и солта. В голяма купа забъркваме с миксер маслото и захарта до пухкавост, после добавяте и яйцата, и ваниловия екстракт, докато бъркаме славно. Прибавяме и лъжица и половина от брашнената смес, после и млякото, а накрая - останалата смес с брашното. Изсипваме сместа в намазнена тава и отгоре нареждаме красиво боровинките. Разпределяме върху тях и влажните трохи и печем на 180 градуса до готовност, около 40 минути.

Яде се поизстинал, така че нетърпеливите ще бъдат помолени да почакат.

couldihavethat.com

Украшение за устни








Червилото просто вече не е достатъчно. Устните имат нужда от смело украшение, нещо като гривна, ама не съвсем, нещо като брекети, но не на зъбите.

Изработено е от изящната бижутерка Anika Smulovitz и е толкова шантаво, но пък и така красиво, че няма как да не ни усмихне (колкото и трудно да изглежда това действие с бижуто в уста).

deluneblog.com

Моят дом – моето любимо скривалище







































И когато навън е студено или просто искам да не ме е страх, моят дом е моята надеждна крепост, сгушен между възглавниците на големия диван или скрит на тайно място в жълтия кош за играчки.

Намира се в Ню Йорк, по-точно в Бруклин, но това не е толкова важно. По-важното е, че е моят красив и специален дом.

joannagoddard.blogspot.com

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.