Следва

Какъв тип жена си според зодиакалния ти знак

100 грама кожи

Всеки есенен сезон на мода идват едни и същи неща, който ние трупаме в гардероба си.Тази есен ще носим...

преди 15 години

Всеки есенен сезон на мода идват едни и същи неща, който ние трупаме в гардероба си.Тази есен ще носим топли дрехи с тънки блузи от нежни материи под тях.Носиш ги с високи обувки.

На мода са oversize жилетките и пелерините-тип мексиканско пончо. Те са изработени от различни видове вълна, която създава усещане за мекота и топлина. Най-силно присъствие имат ангорската вълна, която е една от най-меките и се отличава със силната лъскавина на косъма. Ангорската вълна е изработена от козината на ангорски заек, което автоматично прави облеклата много скъпи.Дизайнерите избират и вълна от камел, кашмир, алпака, мохер и вигуна(най-меката прежда в света, която се прави от козана вигуна(вид неопитомена лама).Този тип вълна е и най-скъпата в света, като един метър от преждата струва хиляди долара.)

Както всеки друг сезон и този път кожените якета са застъпени в колекциите на много дизайнери. Те присъстват в ревютата под формата на класически якета, якета тип-бомбър, сака и тренчове. Използваните материали са телешка, ярешка и конска напа, както и напа от пони. Екзотичните кожи също присъстват. При Chriastian Dior например се набляга на кожите от антилопа, кенгуру, питон, алигатор.

През зимата, когато всички искат да им е топло и едновременно с това да изглеждат добре, дизайнерите залагат на висококачествените редки дългокосмести кожи от чинчила, самур, хермелин, невестулка, белка, визон, астраган, рис, персийски каракул, кожа от миеща мечка, пони , видра, койот, нутрия, лисица, монголско тибетско агне и др.

Кожите превъзхождат всички други есенно-зимни облекла не само защото топлят най-много, а защото са символ на лукс и е въпрос на престиж да притежаваш палто от екзотични дългокосмести кожи.Въпросът и сложното при тях е не само намирането на възможност за закупуването им.Те са трудни за поддръжка, като изискват много време, грижи и внимание.Това е още една причина за определяне на цената им. Цените на кожите варират различно като най-евтината е около 3 000 лева.При по-екзотичните кожи, като тези от руски рис, чинчила, самур, норка, хермелин, астраган и бялка.Техните цени варират от около 20 000 до 200 000 лева.

Класическият тренчкот е неизменна част от есените колекции.Той може да е от пресована вълна, памук или примеси от памук и други материали.Присъствието на промазани материи и палта тип дъждобран е интересна приумица.Както за пролетта, така и за есента, якетата и палтата тип мушама са много актуални.


More from View Sofia

More