Следва

Годината на блондинките: 20 жестоки примера, които ни убеждават, че русо е цветът на 2014-та

Editors' Choice - Русо, но какво? От всичките му прекрасни нюанси кой избирам за себе си

Блондинките ликуват. 
Брюнетките просто мълчат...

Hair преди 10 години

Блондинките ликуват.
Брюнетките просто мълчат.
А фактите говорят сами.
Русото го предпочитат горещо на подиумите през 2014-та и, оказва се, годината тотално му принадлежи.

Което е прекрасно, защото в палитрата на този цвят коса има безкрайно много нюанси и един от тях е нашият. 
Следвайки повелята на предстоящия пролетен и следващия есенен сезон, кой какво русо избра за себе си споделяме в този материал:

Пола


Ягодово русо

Ако ще е русо, то нека да е ягодово.

Червеникавите нюанси винаги са ме привличали, секси са, а всичките „вещерски” митове, които се завихрят около тях, ги правят още по-неустоими.

Ако реша да се трансформирам в strawberry blonde, ключов момент е да оцеля точната доза червено, не трябва да е прекалено светло, нито да е изгарящо огнено. Този цвят балансира някъде между медното русо и наситеното рижаво и върви неотлъчно със светла кожа и закачливи лунички ала Пипи.

Е, първото го имам, а за второто могат да ми помогнат някои козметични хитринки.

Джулия



Платинен нюанс

Въпреки че съм посягала към русата палитра, определено не бях достатъчно смела, за да направя пълна метаморфоза и да се превърна в платинена блондинка.

Освен че е сред топ нюансите на 2014 година, платиненото няма същото сладникаво, момичешко и достъпно излъчване, както повечето слънчеви и златни тонове. Твърде много Кейт Ъптън и Бритни Спиърс за моя вкус, нека влязат Пинк и Гуен Стефани, моля!!!

Този леден нюанс отива най-много на къси прически и притежателки на светъл тен. Харесва ми придава повече студенина, сила и проницателност на жената, която го носи. Буквално я превръща в мистериозна ледена кралица, а до нейното сърце могат да се докопат едва малцина.

Пламена



Етюд в цвят на праскова


Харесвам дръзките нюанси и ако ще е русо, то това е моят цвят. Тук не става дума за нещо фрапантно, а за нежно русо, което стои леко прасковено и все пак изключително стилно. Цветът е много фин и съм забелязала, че стои добре както на цялата коса, така и само на определени кичури, които допълват основния тон.

Започвам на чисто с него. Свежо начало, с което да счупя стереотипа и да вдъхна живот на сивото и скучно ежедневие.

Гергана



Кестен и злато


От съвсем ранните ми опити с този цвят, бях останала с грешното впечателние, че русото не е за мен. Но с времето се излекувах от страха си да съм блондинка и може би тази негова година ще е моето голямо преобразяване. Стига, разбира се, да взема точния нюанс, който да избистри тена ми и лесно да бъде поддържан след това.

От безобразно богатата руса палитра със сигурност ще избера по-тъмните му тонове, нещо меко към кестен или със златен оттенък, така че прорасналите тъмни корени, когато небрежно пропусна часа за боядисване, да му стоят красиво. Харесвам тези нюанси за себе си, защото са благосклонни и към най-специфичния цвят кожа, разкошни са върху дълги коси и изискват минимално количество грим, точно толкова колкото обичам - фон дьо тен за добре тонирано лице, нищо или само спирала на очите, а на устните - малко малиново или пък замаскирани с nude.

Елена



Да, 2014-а ще е годината на нас, блондинките. И не защото тъпите вицове затова колко тъпи са русите жени са все още модерни, а защото русото е тотален властелин на предстоящия сезон. Има десетки нюанси, които да стоплят чертите на лицето, да омекотят очите, да накарат дрехата да изглежда по-красива, отколкото е, да напомпат по неповторим начин самочувствието. Това им е хубавото на русите нюанси. Защото само тук има такова многообразие. Черните коси са един вид, кафявите - три-четири, червеникавите - и те. И ако не броим другите алтернативи ала лилаво, синьо, зелено и т.н., остават великолепните, многобройни, ужасно секси руси коси.

Аз лично установих, че трудно се изморявам от русото. Ищахът ми да експериментирам с възможностите на този цвят е неизтощим, но специално този път, за обещаващото лято на 2014 реших, че ще повторя стилистите на Versace. Техният тазгодишен избор е свеж, без да е натраплив, леко прелива от по-пепелив към по-наситен наюанс по дължините и има жестокото очарование да не може да бъде определен с точност. Че е русо, русо е, но какво точно - остава тайна за мен и моя любим Петър, който от години някак си постига краен резултат от прищевките ми. Значи, разбрахме се, леко уиски, светло, но не много, и супер супер шик.
 

More from View Sofia

More Hair