Следва

Jelly shoes

Тенденции в новия сезон

На мода тази есен са oversize жилетките и пелерините -тип мексиканско пончо. Те са изработени от различни видове вълна...

All fashion преди 15 години

На мода тази есен са oversize жилетките и пелерините -тип мексиканско пончо. Те са изработени от различни видове вълна, която създава усещане за мекота и топлина. Най-силно присъствие имат ангорската вълна, която е една от най-меките и се отличава със силната лъскавина на косъма. Дизайнерите избират за жилетките още кашмир, алпака, мохер и вълна от викуна (най-меката прежда в света, която се прави от козината викуна - вид неопитомена лама). Този тип вълна е и най-скъпата в света, като метър от преждата се оценява на хиляди долара.

Както всеки друг сезон и този път кожените якета са застъпени в колекциите на много дизайнери. Те присъстват в ревютата под формата на класически якета, якета тип бомбър, сака и тренчове. Използваните материали са телешка, ярешка и конска напа, както и напа от пони. Екзотичните кожи също присъстват. Колекцията Chriastian Dior RTW, например, показа добра работа в различни модели с кожи от антилопа, кенгуру, питон, алигатор.

През зимата, когато всички искат да им е топло и едновременно с това да изглеждат добре, дизайнерите залагат на висококачествените редки дългокосмести кожи от чинчила, самур, хермелин, невестулка, белка, визон, астраган, рис, персийски каракул, кожа от миеща мечка, пони, видра, койот, нутрия, лисица, монголско тибетско агне и др. Кожите превъзхождат всички други есенно-зимни облекла, не само защото топлят най-много, а защото са символ на лукс и престиж.





Подобни продукти имат тежка поддръжка, но това не е факт, който да разубеди, която и да е дама. По-страшни са цените им. Стойността на палто от най-евтина кожа е около 3 000 лева. При по-екзотичните кожи, като тези от руски рис, чинчила, самур, норка, хермелин, астраган и бялка, цените на връхните дрехи достигат 20 000 до 200 000 лева.

Класическият тренчкот е неизменна част от есенните колекции. Той може да е от пресована вълна, памук или примеси от памук и други материали. Присъствието на промазани материи "тип дъждобран" е интересна приумица, която е "ок" както за есента, така и за следващата пролет.


More All fashion