Следва

Спечели покана за партито на Sam Divine & Hito в Yalta Club навръх 8-ми Март

Помощ: Как да се справим със сухите лакти?

Студеният и сух въздух, триенето в дрехите, недостатъчният пилинг - това са основните причини за суха и груба кожа на лактите. Въпреки това, няма причина за безпокойство, защото има бързи и ефективни начини за борба със сухите лакти...

Life преди 10 години

Студеният и сух въздух, триенето в дрехите, недостатъчният пилинг - това са основните причини за суха и груба кожа на лактите. Въпреки това, няма причина за безпокойство, защото има бързи и ефективни начини за борба със сухите лакти.

Пилинг
Може би основният метод срещу лющене и груби участъци по кожата е щателната и редовна ексфолиация. Отстраняването на мъртвите и сухи кожни клетки подпомага образуването на нови, млади и здрави, които формират мека и гладка кожа.

Можем да изберем скраб за тяло с натурални частици. Друго важно условие е тя да не съдържа спирт, за да не загрубява кожата и да не се раздразни. Добър вариант е скраб с овлажняващи съставки, запазващи влагата в кожата.

Може да използваме скраб всеки ден, докато кожата на лактите стане мека. След като кожата се възстанови, пилингът се прави когато е необходимо, при първите признаци на загрубяване и сухота.

Захарна скраб: 1 част кафява захар и 2 части зехтин. Нанася се с масажни движения, оставя се да действа около минута и се измива.

Дълбок пилинг
Дълбокият пилинг действа и на химическо и на физическо ниво. Това означава, че включва в себе си принципа на пилинга с помощта на абразивни частици и химическият пилинг с плодови киселини.
Можем самостоятелно да си приготвим скраб с дълбоко действие. Oптималният ѝ състав е пресен лимонов сок и морска сол. С получената смес се масажират лактите след вземане на душ. След това се изплакват с топла вода и се овлажняват добре.

Лимонено-солена скраб: 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица лимонов сок , половин чаша морска сол. Лактите се масажират с тази смес, остават с нея 5-10 минути и се измиват с топла вода. Скрабта премахва не само сухата и загрубяла кожа, но също така премахва тъмните петна и има избелващо действие.



Овлажняване
При много сухи лакти е необходима дълбока хидратация. Кожата на лактите е необходимо да се хидратира след всеки пилинг, както и всеки ден преди сън. Това помага да се възстановят запасите от влага в кожата на лактите. Овлажняващият крем, трябва да съдържа алое вера и витамин Е. Тези съставки може да бъдат закупени и да се добавят към всеки друг крем.

Най-простите варианти за овлажняване са с продуктите, които ги има във всеки дом: зехтин, вазелин, бадемово масло. Много добър прийом е обвиването. Дебел слой масло се нанася върху кожата на лактите, след което се увиват с найлон. По този начин маслото няма да се изпари и ще бъде принудено да попие в кожата. Достатъчно е да се държи в продължение на 5 минути.

Гореща хидратация
За много груби участъци от кожата, обичайния овлажняващ крем или студени масла не са достатъчни. Загрява се в микровълнова фурна в продължение на 10 секунди 1 лъжица масло: кокосово, краве или гъша мас.
Топлото масло се нанася на лактите и се увива с найлон и топла кърпа. Престоява от няколко минути до 1 час. Много, много сухата кожа се лекува с нощни обвивания.

Избелване

Кожата на лактите е по-дебела в сравнение с другите участъци на ръцете, на лактите често се опираме. Затова кожата не само загрубява, но и потъмнява и изглежда много непривлекателно. Ето защо, освен със сухотата е необходимо да се борим и с потъмняването на кожата на лактите.
Други причини за по-тъмната кожа на лактите са: наднорменото тегло, консумирането на много сладки неща, хормоналния дисбаланс. Следователно, преди да започнем да се справяме с проблема, трябва да променим храненето си и своите навици. Ето някои препоръки:

Намали количеството на сладките храни в диетата си. Захар се съдържа не само в сладкиши и десерти, но и в повечето преработени и консервирани храни.
Не се облягай на лактите си. Опитай се най-малко 7 дни, да не се облягаш на лактите си и веднага ще забележиш промяната.
Ексфолирай редовно кожата на лактите. Останалите мъртви клетки причиняват сухота и променят цвета на кожата.
Хидратирай кожата на лактите толкова често, колкото кожата на лицето.
3 пъти седмично масажирай лактите с кесийка.

Кокосовото и бадемовото масло са полезни за кожата, те нямат цвят, така че не водят до потъмняване. Най-използваните продукти за избелване на тъмната кожа на лактите са: лимонов сок, лайм, доматен сок, сок от нар с мед, портокал. Лайм и портокал са по-ефективни от лимоновия сок! Пълномасленото мляко е добър овлажняващ и избелващ продукт. Алое Вера, витамин E също са изсветляващи компоненти. Свалянето на излишни килограми значително подобрява състоянието на лактите (както и на коленете).

Всички тези прийоми са подходящи и за груба и суха кожа на коленете и стъпалата, те също се нуждаят понякога от дълбок пилинг, избелване и овлажняване.

More from View Sofia

More Life

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 57 минути

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.