Следва

Едно голямо семейно Riu-приключение. В луксозния рай RIU Pravets Resort

Напукани устни! Има ли добро решение в края на зимата?

През студените месеци е факт, че неизбежно страдаме от напукани устни, което, освен естетически неприятно, често е и доста болезнено...

Health преди 10 години

През студените месеци е факт, че често страдаме от напукани устни, а това понякога е и доста болезнено, освен естетически неприятно. За да предолеем този проблем, разбира се има чудесни правила, нека ги наречем отговори на един стар въпрос, които никак не е излишно да се припомнят от време на време. Балсамът в несесера е задължителен, освен него обаче има и някои приятни полудомашни трикчета, които могат и ще направят устните ни пухкави, здрави, гладки и прелъстителни, както ги обичаме.

Как да излекуваме напуканите устни? Три лесни рецепти с доказан резултат!

Най-известният начин е с помощта на меда. Той, както знаем, е изключително богат на витамини и минерали и действа благоприятно върху устните. Нанасяме няколко пъти през деня, а може и преди лягане съвсем леко по устните, и не след дълго ще усетим разликата.

Заложете на хидратацията. Пийте повече течности, това неминуемо допринася и за сочността на устните. Като казваме повече, имаме предвид повече от 2 литра вода на ден. Поне. 

Зехтинът е идеално средство за борба с напуканите устни. Също така е добре да наблягаме на храна, богата на витамин А и Б, а за да успокоим сериозно болезнените си устни е хубаво да поставим резен краставица за минути върху тях. След това намазваме със зехтин.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.