Следва

Кампаниите: пълната версия на Marc by Marc Jacobs с Майли Сайръс

Вививън Уестууд обръсна глава в знак на протест

Въпреки че прическа не е най-точното определение за обръснатата визия на Мадам Уестууд, ексцентричната...

All fashion преди 10 години

Въпреки че прическа не е най-точното определение за обръснатата визия на Мадам Уестууд, ексцентричната британска дизайнерка за пореден път доказа, че е кралица на провокациите; в неделя тя се появи на фестивала Women of the World в банковия център в южната част на Лондон, облечена с ансамбъл от пола и рокля от вълна, комбиниран с чорапогащник на райе и груби ботуши.

Новият стайлинг на 72-годишната дизайнерка не е плод на модна прищявка, а е в знак на протест, както сподели неин говорител пред MailOnline: „Вивиън избра да обръсне главата си в знак на протест срещу промените в климата, които би трябвало да интересуват всички ни. Освен това реши да се откаже от червеното и да го замени за бяло, за да демонстрира, че е горда с възрастта си”.

Уестууд е голям поддръжник на кампанията на Greenpeace за опазване на полюсите и наскоро сподели пред The Guardian, че се надява чрез модата да помогне да спрем промените в климата: „Искам хората да се научат да пазаруват и да избират добре и ако всички притежаваме по няколко красиви неща, няма да се налага да се сблъскваме с още климатични промени”.











More from View Sofia

More All fashion