Следва

REACH VISUALS пристигат у нас за SOLAR EASTER 2014

Цветният бекстейдж на "Като две капки вода"

Промъкнахме се зад кулисите на "Като две капки" вода не само, за да разберем кой е отговорен за перфектните визии на участниците, но и за да се докоснем до атмосферата, която цари в бекстейджа на предаването...

People of art преди 10 години

Промъкнахме се зад кулисите на "Като две капки" вода не само, за да разберем кой е отговорен за перфектните визии на участниците, но и за да се докоснем до атмосферата, която цари в бекстейджа на предаването.

И, повярвайте ни, гарантираме, че това ще е сред най-забавните и положителни формати в ефира на Нова тази пролет, ако съдим по усмихнатите лица на всички замесени в мащабната продукция.

Продуцентът Халваджиян и неговата свита, 8-мата участни, журито, водещите, гримьорите, фризьорите, музикалният продуцент Дони, Етиен Леви... всички щедро демонстрираха добро настроение, а някои от тях дори успяхме да попитаме по нещо преди да се качат за първи път този сезон на голямата сцена.

Димитър Рачков



V.S. Какви са твоите очаквания от втория сезон на предаването?
Очаквам страхотен втори сезон на предаването, защото миналата година, колкото и нескромно да звучи, се получи едно невероятно шоу, най-положителното в българския ефир, без грам интрига, за жалост на някои, и всички участници станаха големи приятели. В "Две капки вода" не е толкова важно да можеш да пееш, а да можеш да се забавляваш.

V.S. Да очакваме ли и ти да се превъплътиш в някой образ, както се случи миналата година? 
Надявам се, че не, защото миналата година ни изненадаха и имахме много малко време за подготовка. Но както  е известно ние сме страхотни певци със Зуека и се справихме... (смее се).

Но понеже миналата година шоуто беше ново и не знаехме какво ще се случи, а тази то вече има изградено някакво ниво и зрителят вече има очаквания към нас и към изпълнителите, истината е, че се притеснявам с една идея повече.

V.S. Имаш ли си личен фаворит вече?
Не. Повечето хора тук са ми приятели и колеги, както и тези от миналата година бяха. Иначе, ако си спомняте, през миналия сезон много се сменяха нещата.... водеше Албена до някакъв момент, след това всичко се обърна. Знаете, че точковата система на предаването е малко сложна, но пък е измислена така, че да е обективна. На мен ми беше трудно да я разбера в началото, то май само завършилите математическа гимназия я разбират от първия път, но вече съм ОК, така че аз си нямам фааворит, просто ще видим кой ще е човекът с най-много точки на края.

Очаквам едно страхотно шоу!


Малко преди самия старт на предаването водещият Димитър Рачков, продуцентът Маги Халваджиян и музикалният продуцент Дони демонстрираха перфектно настроение и не спираха да се забавляват заедно

Нети



V.S. Тази вечер ти влизаш в ролята на Лайза Минели как смяташ, че си се справила с този образ?
Аз съм огромен фен на Лайза и със сигурност развих образа й с уважение и обич към всичко, което е правила. 

V.S. Какво очакваш да ти се случи от тук нататък?
Освен да спечеля много пари (смее се)... ми се иска да израсна и като човек, и като артист. След като ще се вглеждаме толкова много в такива големи хора ми се иска да мога да взема поне малка част от тяхната велика същност.

V.S. Има ли образ, който се плашиш да не ти се падне?
Веднъж споменах Дони и те го превърнаха в голяма работа. Но като цяло не, нямам намерение да се страхувам.

V.S. А обратното...?
Мисля, че Лайза е сред образите, които ще се радвам, че са ми се паднали след време, защото имам шанса да я следя и наблюдавам дълго време отблизо, което е много зареждащо.

V.S. Кой от останалите участници виждаш като най-голяма твоя конкуренция?
И Деян, и Стефания са артисти от много висока класа, Мая пък умее да владее гласа си заради куклите, с които се е занимавала, така че всеки си има своята сила. Не познавам останалите участници отбизо, за да мога да кажа, но в случая идеята не е да се противопоставяме, а да правим едно общо шоу. Това е нещото, което най-много ме привлече. Няма да има борба на живот и смърт, а накрая, когато ние се оценяваме съм сигурна, че всеки ще го прави с уважение към другите, защото всеки ще е минал през същото това напрежение. Ако това го има и в цялата ни държава, всеки да дава оценка, но винаги с усещането, че другият е положил усилия, по друг начин би ни протекъл животът ни със сигурност.



Павел Владимиров



V.S. Вълнуваш ли се?
Разбира се, че се вълнувам. Това си е голяма лъжица за моята уста и отговорността е голяма. Още повече, че трябва да се превъплъщавам в личности, които са се доказали в музиката, при това без да ги пародирам, а максимално да се доближавам до това, което те правят реално на сцената.

V.S. Имаше ли съмнение, дали да участваш в предаването все пак?
Мен малко ме притиснаха, знаехте как ме заставиха да приема, и трябваше да реша много бързо какво ще правя. Но в крайна сметка приех предизвикателството.

V.S. Образът, от който те е страх?
Хубаво е да не ми се падат образи, които са диаментрално противоположни на мен. Също така ще е много трудно и да имитирам някакви тотални икони, като Майкъл Джексън, например. Мадона също, тя няма много богат глас, но пък с танците бих имал проблем. 

V.S. Плаши ли те цялата суматоха около изграждането на образа? Дългото гримиране, обличане...
Не, на мен ми е забавно. Дори първият път, когато ми правеха отливка на лицето, бяха пуснали много релаксираща музика и три момичета ми правеха масаж на лицето, което си беше мноооого приятно.

V.S. Как смяташ да се подготвяш за лайфовете? Имаш ли някаква тактика?
Гледам изпълнения на живо, гледам клиповете на изпълнителя, гледам биографията му, гледам интервюта, които е давал, за да видя какви са маниерите му и какви са нещата и какъв е неговия отенък.

V.S. Твоите предположения затова кой ще е големият победител?
Аз, разбира се. Ноо, като оставим това настрана, гледам, че Стефания Колева се очертава като голям фаворит във фейсбук, Мая Бежанска също. Пък и тя е човек хамелеон и това изобщо не е за подценяваме. На Нети също ще й е много лесно, защото тя има много голям опит на сцена. Къци пък е пределно амбициран... Ако и аз успея сред тези хора някъде да се наместя, без да се излагам много, ще е повече от добре.

V.S. Успех!



Къци Вапцаров



V.S. Бързо ли прие поканата да участваш в "Като две капки вода"?
Да, не съм се колебал изобщо. Това е купон. Аз обичам да пея, а и съм актьор, а това предаване съчетава всички тези неща.

V.S. Кой от участниците виждаш като големия финалист?
Това публиката ще го реши. Тук най-големият победител ще е този, който е спечелил най-много от любовта на хората. В случая печалбата ще е любов.

V.S. Как смяташ да се пофготвяш за образите?
В случая с първия ми образ - този на Васил Найденов, първо научих парчето, което не беше лесно, защото Васко си прави някакви си негови извивки вътре. После се опитах да напипам неговата специфика на пеене, което също не е лесно, след това започнах да гледам клипове в YouTube, за да изследвам сценичното му поведение и тогава се случи голямото объркване. Защото когато започна да мисля за поведение, забравям текста, като мисля за текста забравям за танците и ситуацията е доста комплицирана...

V.S. Има ли образ, който те е страх да не ти се падне?
Не съм го мислил. И да го мисля какво... казал съм си, каквото стане.

V.S. Страх ли те е от оценките на Юлиан Константинов?
Страх е силно казано. Дори му имам доверие, защото смятам, че той разбира много от музика и ще бъде обективен.


Неве



V.S. Първата роля, в която влизаш е тази на Джеси Джей, какво беше специфичното при изграждането на този образ...?
Млада е... (смее се), пее убийствено добре и трябваше да се върна далеч в младостта си, за да вляза в образа й.

При нея много важно се оказа улавянето на точно тази свежа агресия, бунтарство, присъщо именно на младите хора. Тя иначе няма някаква запазена марка като танц, а по-скоро като поведение.

V.S. Имаш ли притеснения за образ, който може да ти се падне?
Най-много се притеснявам да не ми се падне някой рапър, особено, ако е роден.

V.S. 100 кила?
Оле, оле, не... Въпреки, че той е варненец, а аз варненка, та може по варненска линия да се справя с него.

V.S. Как ти понася цялото суетене около изграждането на образа?
От една страна е изключително приятно много хора да се занимават с теб и се чувстваш точно като звездите, които трябва да изпъниш, от друга обаче, цялото това облечи се, съблечи се, гримирай се, разгримирай се.... цял живот... Но стискаш зъби и търпиш и после като се видиш е наистина голям кеф!

V.S. За теб до колко са важни гримът и дрехите, за да ти помогнат да влезеш в образа?
50 и нагоре процента. Когато ме гримират, облекат и се видя... съм почти готова с образа, който трябва да изградя. Ако трябва да определя цялото това с някои техники за изграждането на образ, които се използват в театъра, ще кажа, че това е именно по рецептата на Майкъл Чехов. Той работи отвън навътре, не като Станиславски, при който е точно обратното. 

V.S. А ти замисли ли се преди да приемеш поканата за участие?
Не, най-вече, защото това е едно страхотно актьорско предизвикателство, в което ислах да се впусна!





Виж и всичко останало, което се случваше зад кулисите, докато ние бяхме там...













 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра