Следва

Суши с компанията - Симпатичната модна хрумка на Уилоу Смит

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Актрисата, която Карл Лагерфелд често си представя като самата Коко Шанел и направи с нея едно красиво видео...

All fashion преди 10 години

Кийра Найтли в Chanel на ревюто на Chanel есен-зима 2014/15

Актрисата, която Карл Лагерфелд често си представя като самата Коко Шанел и дори направи с нея едно красиво видео за легендата, носи черно-бяла рокля на модната къща от колекция висша мода по време на дефилето есен-зима 2014/15 в Париж.



Съвсем неподходящ за свръх слабичката Найтли обаче се оказа този избор, актрисата някак се губи в острите обеми на костюма, а натрапчивото усещане, че кръстът й всеки момент ще се прекърши ни залива неизбежно. Много е вероятно тази илюзия да се поддържа най-вече от силния контраст на черно и бяло, комбинация, която, изненадващо, този път вместо да намалява риска от грешки в стила, самата тя се превръща в рискова за специфичната фигура на Кийра.

Иначе черно-бялото в съчетание с металическите обувки на ток e просто вълшебно. 

Булчинската рокля на H&M



Сватбена конфекция е словосъчетание, което по принцип предпочитаме да не използваме много често. Oт H&M обаче преди броени дни дебютираха в сватбения сектор с булчинска рокля, вдъхновена от холивудския блясък на 30-те години. Да, това категорично е ерата на великолепните бели одежди до земята, но някак не успяваме да доловим този така характерен луксозен дух в модела на шведския гигант. Не можем да очакваме чудеса срещу скромната сума от 60 лири, но все пак, за един толкова специален момент, поне за повечето, бихме ли предпочели масовата мода? Не! Вместо това бихме се вмъкнали във винтидж находка или в стария, но супер запазен булчински тоалет на мама, който пази толкова емоции. Доста по-лично и специално изживяване ще е от това да премерим сватбената си дреха заедно с тениската и чифта джинси, на които сме хвърлили око, докато чакаме реда си в за съблекалните.

Изабели Фонтана за Tufi Duek есен/зима 2014









Супер женственост насред пустинята? Някак не успяваме да намерим връзка между тези две понятия, но явно на криейтивa на бразилския бранд Tufi Duek им се струва добра комбинация. Фотосите от прясно излязлата им есенно-зимна кампания ни навяват усещането за колажираност, въпреки че са заснети на място в Сао Паоло.

Красавицата Изабели Фонтана пък изглежда доста скована в неестествените пози, от които имаме тягостното усещане, че не й е много удобно, стараейки се да се пречупи възможно най-ефектно пред обектива на Пол Вайнер, заснел сесията.

Като цяло колекцията си я бива, локацията - също, но комбинацията от двете плюс странно изкривената Изабели водят вместо до забележителен до вадещ очите резултат. A какво всъщност е посланието на кампанията, така и не става ясно.

Колко поскъпва Chanel


 
Миналата седмица от The Wall Street Journal обявиха, че само за последните 5 години легендарната чанта бижу на Chanel 2.55 е покачила цената си с цели 70 процента. Или до близо 6 хиляди долара за модел, като късметлиите ще я намерят и по-евтино в ebay. Аналогичен е случаят и с толкова популярните и разпознаваеми модели на Louis Vuitton, които са повишили паричната си стойност с по-скромните 32 процента.

Да, наясно сме, че да си на върха на фешън вълната е скъпо занимание, но къде точно е допустимата граница и колко ли още ще скочат цените на тези must haves ще следим със смесени чувства.

Каролина Куркова за Harper's Bazaar Arabia




От арабското издание на Harper's Bazaar слагат хубавата чехкиня Каролина Куркова на корица в чисто новото им мартенско издание. Но въпреки бляскавия Chanel аутфит и стилните напътствия на Карл Лагерфелд, който е и в ролята на фотограф, резултатът не е толкова впечатляващ, колкото се очаква от такъв великолепен екип. Грубоватата мъжкарска поза би трябвало да е контрапункт на тази натрапчива розова "долина" и може би да демонстрира силната еманципираност на жената от 21ви век? Хитра мартенска идея, но сякаш не са успели да извлекат оптималното от нея, поради една или друга причина.

Със сигурност безизразното изражение на Куркова не допринася с нужната за замисъла енергия. Затова корицата си остава постна, без това да е желан ефект.
 

More All fashion