Следва

Името й е FREYA – Петата дизайнерска колекция на Ивайло Серафимов под лейбъла YVAILO

Acne Studios с абстрактна колекция

Acne Studios се заемат със задачата да интерпретират в своя колекция арт творенията на Хилма аф Клинт, един от пионерите на абстрактното изкуство...

Shopping преди 10 години

Acne Studios се заемат със задачата да интерпретират в своя колекция арт творенията на Хилма аф Клинт, един от пионерите на абстрактното изкуство. Новата линия на бранда е базирана върху картините на Хилма от ранните години на 20 век.

Вдъхновена от езотериката и окултните науки, Хилма аф Клинт (1862-1944) създава комплексна колекция от произведения на изкуството. Целта й е визуализира по-дълбока връзка между противоположностите на един поляризиран свят, като например мъжкото и женското начало, светлината и тъмнината; шведският артист се стреми към преодоляване на различия, към единство и обединение.

Аф Клинт била на мнение, че творбите й се отнасяли за човешкото общество на бъдещето и трябва да бъдат показани около 20 години след смъртта й. Действително се наложило да минат няколко десетилетия, докато произведенията й бъдат открити от света на изкуството.

В началото на 2013г. Музеят на Модерното изкуство в Стокхолм открива най-голямата изложба на Клинт до момента: „Хилма аф Клинт: Един от пионерите на абстрактното изкуство”.

(www.acnestudios.com)






More from View Sofia

More Shopping