Следва

Комбинезон 31 - Ранно пролетно, леко френско вдъхновение

Името й е FREYA – Петата дизайнерска колекция на Ивайло Серафимов под лейбъла YVAILO

Под лейбъла YVAILO, базиран в Лондон, талантливият и любим роден блогър Ивайло Серафимов и творческият му екип представиха петата си поредна дизайнерска колекция за предстоящия есенно-зимен сезон, за първи път с видеореализация...

All fashion преди 10 години

Под лейбъла YVAILO, базиран в Лондон, талантливият и любим роден блогър Ивайло Серафимов и творческият му екип представиха петата си поредна дизайнерска колекция за предстоящия есенно-зимен сезон, за първи път с видеореализация. Колекцията носи нежното скандинавско име FREYA, като първоначалното вдъхновение за нея идва от приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Снежната Кралица“. Само че креативният отбор на марката е направил своя, по-тъмна версия на популярната история:

През високи планини и безкрайни гори, сини езера и малки села, там където зли ветрове брулят безмилостно света, където свършва земята и започва ледът, където нощта цари над деня, там, на един стръмен, снежен връх в пуст и тъмен замък, живееше в забрава красивата ФРЕЯ. Лицето й беше бяло като сняг. Устните й - с цвят на стара кръв, а очите й, черни като мастило, бяха пълни с тъга и омраза. Сърцето й отдавна беше станало на лед. ФРЕЯ беше счупила всички огледала. Образът й в тях пълнеха душата й с лудост. Отдадена на тъмнината, скитайки като сянка от стая в стая в празния замък, тя искаше да забрави за него, любовта й. Само розите червени, самотни като нея, и напомняха, че някога и тя бе обичала.

Така звучи тяхната версия на обичаната и прочута приказка, която обяснява защо FREYA е тъмна, мрачно романтична, изчистена откъм силует колекция, показваща YVAILO в различна от досегашните светли тематики на марката.

Цветовете са също силно драматични - черно, винено червено и тъмносиньо, а принтът на едри рози дава сериозния тон на прекрасните роклите. Розата в колекцията не е случайна. Тя е създадена по снимки от личната градина на Ивайло, които са поръчани да бъдат изрисувани върху плата.

Освен красива, колекцията е етична и пази природните ресурси. Дрехите са без употребата на каквито и да е било животински кожи, а част от сумата за всяка продадена дреха ще отива във фонд за опазване на дивата фауна.





















More from View Sofia

More All fashion