Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 17 - 23 март

Да или Не - Стилът на госпожица Смит и готино ли е младите хора да се обличат по възможно най-шантав начин

Очарователната щерка на Уил Смит, 13-годишната Уилоу, чийто артистизъм, проявен най-силно в облеклото й...

All About Life преди 10 години

Очарователната щерка на Уил Смит, 13-годишната Уилоу, чийто артистизъм, проявен най-силно, поне на този етап, в облеклото й, и за който твърдим, че много отива на младостта и излъчването й, излезе на суши с приятели преди дни в шантав, но доста неин ансамбъл и привлече някои читателски негативи по отношение на стила си.

По този повод в нашата редакция се роди нов спор, дали е добре много младите хора, у нас и по света, да се обличат почти идиотски, докато все още им е време да експериментират, или умението да си премерен, но пак толкова готин, трябва да се тренира в най-ранна възраст?

Двама модни редактори излагат аргументите си в този спор - единият в подкрепа на това децата като цяло да имат право на избор, да им се дава възможността да грешат и сами да намерят себе си и стила си, а другият -  твърдо против невръстната Уилоу да се сочи за пример на младите хора. 

А дали в спора се е родила истината, чакаме да ни споделите в анкетата най-долу или в коментарната форма:

Да

Елена



Много ми харесва децата, или младежите, ако ни е по-спокойно да ги наречем така, ако са на 13-16 години, да слушат собствения си глас. За всичко, като например какво им се чете, какво им се слуша, кога им се мълчи, кога им се говори, кога са гладни и кога не. Силно ме потриса мисълта за беззъбо и безинтересно младо същество, което гледа майка си в устата, за да прочете по устните й дали е гладно или пък му се спи, дали е послушно или непослушно, дали го одобрява или не.

Твърдо вярвам, че дресировката, в хубавия смисъл, е поносима в периода 0-7 години, след това следва любовта с голямо Л, окуражаването, съмишлеността, подкрепата и доверието. В този ред на мисли категорично харесвам млади и много млади хора със собствен усет за стил, подкрепен по възможност с необходимата доза смелост, за да го осъществят на практика. Ако родителите не са създали добрия вкус и чувството за естетика докъм 10-годишна възраст у децата си, после е фатално късно.

Но, успели ли са с добър пример и оставили ли са след това мъникът да избира, се получават наистина прекрасни неща. Най-прекрасното от които е видимата спойка между изграждащата се личност и външния израз на това изграждане.

Ако иска шапка - нека е шапка. Ако иска флеш - нека е флеш. Ако иска провиснали гащи - нека са провиснали гащи. Да напипаш със собствените си тънки пръсти на 13-годишен, че животът се случва и ти го живееш СВОБОДЕН, е най-хубавият подарък, който близките ти пораснали роднини могат да ти направят.

Затова аз съм 100% за вида на младоците такъв, какъвто го искат.

Защото свободата тук, рефлектира в отговорността там. Там, където е гадно, при наркотиците, алкохола и сектите. Задръстен и потискан човек избира онова гадно там. Или сходните му гадни неща. А свободният човек има избор и колкото по-добре го разбере младия свободен човек, облечен "безобразно", толкова по-добре за всички.

Не
Пола



На всички ни е ясно, че напоследък младите взимат няколко годинки наведнъж и от категория „деца” прескачат директно в категория „пораснали”, което в повечето случаи е леко притеснителна гледка. И съвсем нямам предвид веселите цветни коси.

Да вземем за пример тийн идола Уилоу Смит, която съвсем скоро отпразнува 13-ти рожден ден, предполагам по възможно най-шумния начин. Сменящата се прическа през седмица донякъде попада в границата на допустимото, все пак трябва да угодиш на милиони фенове, жадни за нови и нови неща. Пиърсинг, два, три, и един фалшив на езика, с който скандализира още на крехките 11. На нейната възраст си лепях ваденки от дъвки, но това беше преди 10 години, така че няма да задълбавам толкова и тук.

Едно обаче категорично отказвам да приема и това е нахъсаното й поведение на 20-годишна мацка, което тя изглежда приема за най-естественото нещо. Ултра късите, изрязани шорти, които напоследък са любими на Уилоу, са доста секси и предизвикателни, определения, които не би трябвало да имат допирна точка с визията на 13-годишно момиче. Това по-скоро граничи с пошлост, която не е много нравоучителна и за пример, а тийн звездата неизбежно го дава.

За всичко си има време и място, и за секси визия, и за доза провокативност, но сякаш не са ми по вкуса, идващи от младо момиче като Уилоу, пък било то и супер звезда.
 
И още снимки на малката Смит: 








 

Анкета

ДА или НЕ младите хора да се обличат така?

More All About Life