Следва

Уроците на любовта: Мерилин Монро

Анонимен модел с публични обвинения срещу Тери Ричардсън

По-рано тази седмица бивш модел, пожелал анонимност, сподели ужасяваща история в reddit.com с Тери Ричардсън в главната роля...

Други преди 10 години

По-рано тази седмица бивш модел, пожелал анонимност, сподели ужасяваща история в reddit.com с Тери Ричардсън в главната роля; момичето описва детайлно как срещата й с фотографа от професионална се превърнала в сексуална, като накрая той еякулирал в окото й.

След подобно преживяване не е никак учудващо, че младата жена е пожелала да остане анонимна; ето че сега обаче, 24-годишната Шарлът Уотърс споделя цялата история в болезнено откровено интервю пред Vocativ.

Решението на Уотърс да разкаже за случката с фотографа идва, след като тя попада на серия от статии, обвиняващи фотографа в лошо поведение. „Помислих си: „Хей, аз знам за какво става дума!”. Като цяло статиите се базираха на слухове, докато аз бях преживяла всичко това първа ръка”.

Разказът на Уотърс звучи доста потресаващо. Тя е позирала и друг път гола пред фотографи и артисти, но опитът й с Ричардсън се оказал доста по-различен: най-вече поради това, че за разлика от другите, той я е докосвал, облизвал, накарал я е да го опипва преди да еякулира върху нея.

Най-притеснителното в цялата случка според Уотърс е фактът, че асистентката на Ричардсън е била свидетел на случващото се през цялото време, а още по-шокиращо е било поведението на двамата след това: „Те се държаха така, сякаш това се бе случвало милион пъти”, споделя тя.

Типично за жертвите на сексуално насилие обаче, Уотърс се чувства унизена заради случилото се и дълго време е несигурна дали иска да сподели преживяното публично. Затова и предпочела да го направи анонимно в сайта reddit.com, тъй като, както отбелязва самата тя: „Тези прояви ще продължават, докато пенисът на Ричардсън е част от тялото му”.

Сега, когато историята на 24-годишната жена е публично достояние, тя допълва, че е подала и жалба в полицията срещу Ричардсън, въпреки че това не било лесна крачка. „Колебаех се дълго преди да пусна жалба срещу Ричардсън, тъй като знам, че реално нищо няма да стане”, казва тя пред Vocativ, „Засега Ричардсън остава без синджир. Много жалко”.

Въпреки слуховете за сексуален тормоз над младите и неопитни модели, които от дълго време се тиражират в пресата, с Ричардсън продължават да работят солидни звезди, като напримерБионсе, Леа Мишел и Кейт Мос. Но Уотърс има обяснение за това: „Не обвинявам известните личности, които са били снимани от него, тъй като те няма как да знаят истината. Докато хората не покажат истинската му същност, клиентите му ще продължават да тънат в неведение”, казва тя.

More from View Sofia

More Други