Следва

Dior на картичка. Зад кулисите на шоуто есен-зима 2014/15

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Backstage кадрите от...

All fashion преди 10 години

Dior есен-зима 2014 на картички

Backstage кадрите от дефилетата често са доста по-вълнуващи от стандартните репортажни фотоси от подиума. Именно те предават емоцията на дрехите най-реално и ги изваждат от рамките на catwalk перфекционизма.

От Dior обаче са кривнали от стандартния, закачлив маниер на задкулисни забавления за сметка на изисканото, ретро очарование, което струи от кокетните картички с етикет Raf Simons for Dior AW 14. Умелата им състареност ни праща директно в обятията на винтидж книжарница, където всъщност се е родила идеята за този вълнуващ филм с 50-тарска нотка.

Кадрите са дело на Луис Дамгаард и са придружавани от детайли, автентично напечатани на пишеща машина, относто материалите и стайлинга на ансамблите. Какво ли не бихме дали да си закачим поне една хартиена красавица на бюрото за вдъхновение.

Виж ги всички тук>>

Камерън Ръсел на корицата на Vogue Paris



Пролет тропа на вратата, а от френския Vogue празнуват това дългоочаквано събитие с визита до слънчев и топъл Маями. Резултатът ще е повече от привлекателен, съдейки по секси корица на предстоящия априлски брой, заснета от Марио Тестино.

Cover girl е изкусителната Камерън Ръсел, модел и активист, която демонстрира лека арогантност и горещ летен загар, а разрошената нарочно коса е черешката на тортата на тази „jungle” визия.

Още с първия фотос сме омагьосани от летния му заряд, какво ли ни очаква от останалите слънчеви кадри, в които към Ръсел се присъединява и мулатката Малайка Фирт?

Нямаме търпение да им се насладим, а това се надяваме да се случи на 26ти март, когато броят дебютира на френския пазар.

В творческия свят на Proenza Schouler



Дуото Джак Маккълоу и Лазаро Ернандес са сред любимите ни лица на модата последните няколко сезона и с най-голямо удоволствие се гмурнахме в творческия им свят, визуализиран кратко, но много лично от специалното видео за Le Bon Marche.

Успяхме да направим няколко вълнуващи крачки из обширното им, артистично ателие, заобиколени от гостоприемните им приятели на четири лапи, проследихме ентусиазираното скициране на нови идеи, дискутирането на старите и от какво точно са били провокирани те.

Е, признаваме, може би най-много се забавлявахме на самоиронията, с която коментират трудно произносимото име на бранда си, подплатена от забавните, но неуспешни опити на случайни хора от улицата да се справят с тази задачка.

Те са П-р-о-е-н-з-а С-к-у-л-ъ-р , а ние им благодарим за прекрасната дизайнерска работа всеки нов сезон!

Уроци по стил от Клеменс Поеси



Актрисата е типичното парижанско момиче – притежава личен стил и вълшебната аура на френската столица. Поези е и петият моден портрет на онлайн шопинг платфомата MyTheresa.com, която представя бохемското й отношение към живота и модата в кратко видео и серия семпли, но зареждащи фотоси.

Клеманс учудващо споделя, че в Париж е по-въздържана в стиловите си избори, докато „това, което обичам в Ню Йорк, е, че на никого не му пука... можеш да облечеш каквото си пожелеш. Можеш да лудуваш колкото искаш, там с чувствам по-свободна.” Признава също , че носи доста шапки и обича да наблюдава хората в Лондон. „Британците имат страхотно чуство за стил”.

Лекота и фриволност неминуемо ни заля от среащата с Клеманс и вълнуващите истории за любимите обитатели на гардероба й. И ако зависеше от нас, на секундата бихме метнали широка риза и бихме отпрашили за Париж.

Саскиа за Another Magazine



Датската първа дама на подиума Саскиа де Брау е протагонист в новата пролетна сесия на AnOther Magazine. Емблематични сетове от летните дизайнерски колекции са въвлечени в бунтарска, свободолюбива история, разгръщаща действието си в пустощта и по някакъв странен начин привлекателната изоставеност на местността Dungeness. Младежкия дух е предаден и от умелото комбиниране на чисто спортни с луксозни артикули, което е толкова неустоим тренд тази пролет.

Грабващите фотоси са дело на Vincent van de Wijngaard, който стои и зад неустоимата нова кампания на 3.1 Phillip Lim. Надяваме се да чуваме името му все по-често, защото бунтарската меланхоличност, която строи от работата му, ни вълнува и зарежда по особено приятен начин.
 
Виж всички снимки тук>>
 

More All fashion