Следва

Идеалният куфар за МЕН: Светломир Пандазиев за новата колекция на Samsonite

Дилемите: За или против сексуалните отношения на бившите съпрузи

Какъв процент от жените правят секс с бившия си партньор?
Много зависи от статуса на жените. И тук има огромна разлика между една жена, която живее в един щастлив брак, която е скъсала с бившия "на нож" и нямаща деца с него, и жена, която е останала сама, възпитавайки общо дете и се е разделила с мъжа си във формат "нека да останем приятели"...

Love преди 10 години

За или против по такава тема винаги е сложно  да се заключи, но нека все пак видим какво смятат психолозите: 

Какъв процент от жените правят секс с бившия си партньор?
Много зависи от статуса на жените. И тук има огромна разлика между една жена, която живее в един щастлив брак, която е скъсала с бившия "на нож" и нямаща деца с него, и жена, която е останала сама, възпитавайки общо дете и се е разделила с мъжа си във формат "нека да останем приятели". Следователно, всичко е индивидуално. Независимо от това, сексът с бившия не е рядкост.

Защо една жена се съгласява да прави секс с бившия?
- Надява се да възобнови отношенията. В случаите, в които не са намесени психологически фактори и раздялата е настъпила поради сексуална дисхармония, на подобни срещи, на фона на въздържание и своеобразна новост, при жените често възниква чувството, че нещата не са чак толкова лоши. Но проблемът е, че мъжът може да не мисли така. Или да се страхува, че след това ще настъпи сближаване, ще стане по-лошо. Получава се един порочен кръг.

- Жената се опитва да се самоутвърди. Бившият понякога е този, с когото можеш да се посъветваш и не е необходимо да се спазват продължителните ритуали на ухажване. Всички те вече са били направени преди много време. Да се хвърлиш в обятията на първия срещнат понякога е опасно, а бившият е повече или по-малко нещо проверено. Това е един вид експресна психотерапия. Нещо повече, често бившият няма нищо против по такъв начин да си отмъсти или да затвърди, че тя е много красива и прекрасна.

- За здраве. Ако жената не е намерила някой, с когото е готова да сподели съдбата си и не е забравила приятното усещане от интимността. В този случай, един стар приятел е по-добър от двама нови.

- Често такива събития са съпроводени с употреба на алкохол в компанията на приятелка, която би могла да напомни за съществуването на бившия. Хубавите спомени допринасят за мисли като: "Защо да не му се обадя? Какво като е два часа през нощта?"

- Бившите са принудени да останат под един покрив или се занимават с възпитанието на общите деца. В този случай, ако мъжът и жената живеят заедно, хормоните може да вземат своето. Освен това, волю неволю бившите съпрузи понякога наистина случайно може да видят разкопчан халат, или някой излизащ от банята с кърпа върху бедрата, ухаещ приятно на душ гел. Родителството също често обединява бившите съпрузи. И разбира се, съвместните излизания до зоологическата градина и приятните емоции, могат да допринесат за емоционално затопляне и като следствие появата на еротични мисли.

- Любовта просто се е трансформирала в едно по-спокойно чувство, а те са го възприели като угасване на чувствата и са решили да се разделят. В тези случаи става дума за прибързани решения. Така че, специалистите препоръчват преди развода всяка двойка да посети сексолог, който може да съживи връзката или да коригира възприятието един за друг. В края на краищата, митът за главозамайваща ежедневна страст е само мит. Във всяка връзка има възходи и падения. И трудни периоди.

Какви са недостатъците на секса с бившия?
Ако жената престане да гледа напред и не е готова да съживи тази връзка, тя може да остане "вечната любовница", дори и на бившия си съпруг. Понякога това завършва доста плачевно, когато той най-чистосърдечно ѝ съобщи, че най-накрая се е влюбил и недоумява защо тя не се радва на новината.

Какви са плюсовете на секса с бившия?

Проверен сексуален партньор. Ако е любопитен и не е мързелив и знае как да доставя удоволствие. Не са необходими продължителни предварителни "ритуали".

Как обикновено се отнасят мъжете към секса с бившата си партньорка?
Мъжете често са по-малко избирателни. Понякога им е интересно, как ще бъде сега. Т. е. новото, което обичайно е добре забравено старо. Както на среща с випуска някои мъже се опитват да повторят това, което е било, макар и преди десет години. Бившият може да бъде и нежен и страстен, и готов да те утеши. Тук съществува опасността да попаднеш в сладък плен.

Как да се защити жената от връщане към миналото?
Първо трябва да разбере дали може нещо да се възстанови. В това може да помогне сексолог, защото той се занимава не само със сексуални разстройства, но също така и взаимоотношения. Ако няма такава вероятност, по-добре да се затвори вратата към миналото. И само тогава ще се отвори следваща врата към един нов и, да се надяваме, по-добър живот.

More from View Sofia

More Love