Следва

Широко скроени неща

Viktor&Rolf RTW Fall 2008

Те казват простичко: „Ние обичаме модата, но всичко се развива прекалено бързо. Просто искахме да кажем „Не". Не? Не на футуризма...

All fashion преди 15 години

Те казват простичко: „Ние обичаме модата, но всичко се развива прекалено бързо. Просто искахме да кажем „Не". Не? Не на футуризма, не на обобщаването, не на мейнстрийма!

Виктор Хорстинг и Ролф Снойрен, по-известни като модното дуо Viktor&Rolf, са силен и нееднозначен фактор в съвременната мода, защото провокират, пречупват клишета и играят бясно с тенденциите.

Избрахме да ви ги покажем преди много други, защото този сезон те се връщат назад във времето, като поглеждат и търсят вдъхновение в класиката. Гордо, смело и по техен начин провокативно, те заявяват своето мнение. На класически костюми ,декорирани" с големи ръчни шевове, те изписват лозунги, които изразяват тяхното мнение - "No" и "Dream on".



Ревюто на есенно-зимната колекция 2008-ма в Париж откри полският супермодел Магдалена Фраковяк (на снимката вдясно), която излезе с убийствен светлосив тренчкот с "NO" отпред и веднага се превърна в хит.

В есенната колекция дизайнерите наблягат основно на детайла: черен грим, метални шевове, изработени от чисто злато на принципа на телбода, бродерии и много ръчен труд.



Изборът на класически есенни цветове е безпогрешен.

Панталоните са с висока талия, със силно разкроена кройка, като за разнообразие присъстват и няколко модела тип slim fit.

Саката са двуредни и силно вталени, палтата и тренчовете - пристегнати с колан, а изборът на материи попада върху туид и пепит.

Полите са скъсени и широки - тип балон.

Аксесоарите внасят цвят в цялостната концепция на отричане на днешната мода ифутуристичната визия.



Високи сандали в червено и тъмнозелено, малки чанти-плик с интересни и ексцентрични форми - Viktor&Rolf си заслужават отвсякъде. Призмата на дуета е уникална, а всеки шев е шедьовър.

Още:

Dior Fall 2008 RTW

Labels - Sonia Rykiel


More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.