Следва

Широко скроени неща

Viktor&Rolf RTW Fall 2008

Те казват простичко: „Ние обичаме модата, но всичко се развива прекалено бързо. Просто искахме да кажем „Не". Не? Не на футуризма...

All fashion преди 15 години

Те казват простичко: „Ние обичаме модата, но всичко се развива прекалено бързо. Просто искахме да кажем „Не". Не? Не на футуризма, не на обобщаването, не на мейнстрийма!

Виктор Хорстинг и Ролф Снойрен, по-известни като модното дуо Viktor&Rolf, са силен и нееднозначен фактор в съвременната мода, защото провокират, пречупват клишета и играят бясно с тенденциите.

Избрахме да ви ги покажем преди много други, защото този сезон те се връщат назад във времето, като поглеждат и търсят вдъхновение в класиката. Гордо, смело и по техен начин провокативно, те заявяват своето мнение. На класически костюми ,декорирани" с големи ръчни шевове, те изписват лозунги, които изразяват тяхното мнение - "No" и "Dream on".



Ревюто на есенно-зимната колекция 2008-ма в Париж откри полският супермодел Магдалена Фраковяк (на снимката вдясно), която излезе с убийствен светлосив тренчкот с "NO" отпред и веднага се превърна в хит.

В есенната колекция дизайнерите наблягат основно на детайла: черен грим, метални шевове, изработени от чисто злато на принципа на телбода, бродерии и много ръчен труд.



Изборът на класически есенни цветове е безпогрешен.

Панталоните са с висока талия, със силно разкроена кройка, като за разнообразие присъстват и няколко модела тип slim fit.

Саката са двуредни и силно вталени, палтата и тренчовете - пристегнати с колан, а изборът на материи попада върху туид и пепит.

Полите са скъсени и широки - тип балон.

Аксесоарите внасят цвят в цялостната концепция на отричане на днешната мода ифутуристичната визия.



Високи сандали в червено и тъмнозелено, малки чанти-плик с интересни и ексцентрични форми - Viktor&Rolf си заслужават отвсякъде. Призмата на дуета е уникална, а всеки шев е шедьовър.

Още:

Dior Fall 2008 RTW

Labels - Sonia Rykiel


More All fashion