Следва

MUSIC TODAY: Любимото парче на едно градско момиче: Eлена

Идеалният куфар за МЕН: Светломир Пандазиев за новата колекция на Samsonite

С първите наченки на пролет е съвсем в реда на нещата да планираме красиви пътешествия в близки и далечни...

All About Life преди 10 години

С първите наченки на пролет е съвсем в реда на нещата да планираме красиви пътешествия в близки и далечни страни и да мечтаем за следващи дестинации, до които да разходим събрания с много внимание фешън багаж.

Светломир Пандазиев е търговски директор на Samsonite за България и работи шеста година в компанията вносител на марката за България – АТГ АД, и именно потърсихме за интервю, в което да ни разкаже подробно за новата колекция на любимата ни марка куфари и да предложи най-добрите варианти за индивидуалните предпочитания и цели на пътуването ни.



V. S. Какво отличава новата колекция на Samsonite от останалите, по-удобна, по-стилна, по-лека или по-разнообразна откъм модели е? Разкажете ни малко повече за нея!
С. П.
Новата колекция на Samsonite поне за мен е впечатляваща с практичността си и с много грижа към детайлите и нуждите на всеки един пътуващ. Защото всички ние сме различни, с индивидуални изисквания и навици, което неминуемо се отразява на начина по който пътуваме и нещата които са важни за нас по време на път. Това е водещо за марката и тя предоставя различни решения, за да удовлетвори нуждите на всеки свой клиент. Защото въпреки все по-осезаемото присъствие на модата в света на куфарите, Samsonite остава „умна покупка“, която всеки от нашите клиенти обмислено прави, с идеята да получи продукт, който да му носи комфорт и да му служи дълго време вярно.




V. S. Има ли it куфар в тази колекция, модел, който e бестселър, заради дизайна, здравината и функцията си например?
С. П.
Безспорно бижуто в новата колекция на Samsonite е „неразрушимият“ Lite-Locked. Естествено, неразрушими неща в нашия свят за съжаление няма, но ако има нещо близо до това определение то това е Lite-Locked. Дългоочакваният модел притежава силата и гъвкавостта на предшествениците си, изработени от кевлар – Cosmolite и Firelite, но към тях е добавена твърда рамка с триточково заключване. Истинското предизвикателство до момента бе да се създаде куфар едновременно лек и да притежава неуязвимостта на твърдата рамка, която да замени затварянето с ципова лента при предходните модели. При Lite-Locked това е факт, а ръчният багаж от серията може да се похвали с удивителните 1.9 кг тегло!




V. S. Повечето от нас държат ръчният багаж да е в красива и лека чанта или куфар, какво са измислили от Samsonite?
С. П.
Има специална серия ръчни багажи, наречена Ultimo Cabin. Този модел е изработен от олекотен поликарбонат, но въпреки твърдия корпус е предвиден много полезен преден джоб за лаптоп или таблет, който да улесни чекирането и същевременно да спести неудобството от отварянето на основното отделение на куфара.



V. S. Различните авиокомпании имат различни изисквания за големината на ръчния багаж, колко размера има в тази серия и има ли универсален такъв?
С. П. Samsonite предлага богатото разнообразие от размери при ръчните багажи, така че клиентът да намери оптималния размер в зависимост от изискванията на авиокомпанията, която ползва. Освен най-популярния размер 40 х 55 х 20, се предлагат 35 х 55 х 23 (Air France, AliItalia, KLM), 40 х 55 х 23 (Turkish Airlines, Austrian Airlines, LOT, Lufthansa), 40 х 50 х 20.






V. S. По-лесно ли се подрежда багаж в куфарите Samsonite?
С. П.
Да, може да се каже. Една от любопитните иновация в моделите на Samsonite е разделянето на обема на куфара при някои серии в съотношение 1/4. Изследванията показват, че голяма част от пътуващите използват именно в тази пропорция двете части на куфара си. Освен това поставяйки куфара след път, много често в хотелската си стая, разпределението 1/4 ни дава много удобен достъп до багажа.


PRO DLX4


City Vibe

V. S. Наскоро отминаха ежегодните награди Оскар и в екипа с удоволствие си представихме какво бихме облекли, ако имахме покана за голямата нощ! Как най-„безопасно” обаче се пренася скъпоценният моден товар, ако сме на път с такава цел или за официална бизнес среща например. Дайте ни съвет?
С. П. Точно за такъв багаж са две нови серии от последната колекция на марката, които са специално създадени за бизнес пътувания - PRO DLX4 и City Vibe. Те са богато екипирани с всевъзможни екстри, така че да вземете освен целия целия офис с вас на път, да съхраните в отличен вид ризите или костюмите, на които държите. Специално внимание е обърнато и на бизнес дамите, като в елегантните серии S-Oulite и S-Teem са добавени прекрасни бизнес чанти, които да бъдат едновременно делови и все пак да запазят елегантността и грацията полагащи се на дамите.





V. S. И все пак във всеки от нас живее по един номад, който мечтае за пътешествие с цел приключение, далеч от хотелите, градовете и курортите. Има ли в колекцията куфари за авантюристи?
С. П. Разбира се! В новата колекция на Samsonite има специална серия за любителите на планината и хората със спортен дух. Това са моделите Paradiver, създадени именно за истинските авантюристи.



V. S. Защо Samsonite е идеалният куфар, освен заради качеството, разбира се?
С. П. Защото куфарите са практични, удобни и модерни! Това е и посланието на новата колекция на Samsonite, която вече може са откриете в магазините на официалния представител на марката за България или он-лайн на samsonitebg.com Единственото, което може да си пожелаем, е много нови дестинации!

V. S. Страхотно пожелание за финал! Благодарим за тази среща. 
С. П. И аз благодаря!
 

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 11 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 11 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.