Следва

Дизайнерът L'Wren Scott намерена мъртва в апартамента си

Кой кой е в модата днес – CURRENT / ELLIOTT

Приказката започва през недалечната 2008 година, в която артистичната среща на стилистките Емили Кърънт и...

All fashion преди 10 години

Думата, която най-ярко и общо характеризира модната епоха, в която живеем, е „Д-Е-Н-И-М” и няма две мнения по този въпрос. Всяка една от нас разполага с няколко дънкови одежди за всеки сезон, основен елемент са и в мъжкия гардероб, а бебетата вече получават първия си чифт на изписване от родилното. Търсенето е огромно, затова и деним брандовете процъфтяват с пълна сила. Говорейки за това, няма как да не споменем името CURRENT / ELLIOTT, което се шепне с благоговение в модните среди последните няколко години.

Приказката започва през недалечната 2008 година, в която артистичната среща на стилистките Емили Кърънт и Мерит Елиът със Серж Азриа поставя началото на творческата история на популярния бранд. Двете споделят обща страст към винтидж денима и това служи за стабилна основа, върху която да градят концепцията на марката.
Останалото е просто забавление и тотална творческа свобода, която си проличава в колекция след колекция. Едно обаче е сигурно, от CURRENT/ ELLIOTT уважават значимостта на джинсите като исторически американски феномен и всеки един етап от развитието им е неизчерпаемо вдъхновение за дизайнерите на лейбъла. Не на последно място, на тях дължим и неустоимия boyfriend jeans тренд, без който не можем да си представим градската си визия.


Сара Джесика Паркър в част от колекцията си деним на марката


Кара Делевин и Риана


Кейт Мос

На емблематичния деним бранд се доверяват не едно и две известни лица. Модели на Current/Elliott обитават гардеробите на Сара Джесика Паркър, Кейт Мос, Кара Делевин, Риана, Дженифър Анистън и още куп фешънисти и това съвсем не е случайно. Когато надникнахме в архивите за кратка справка, бързо си отговорихме на въпроса защо американският бранд е толкова обичан и успешен.


Current/Elliott есен-зима 2008

Дебютната им колекция на секундата поставя името им на модната карта, не само заради грабващите 70-тарски силуети, но и заради очарователната винтидж естетика, която струи от придружаващата ги кампания. Фотосите, сякаш заснети от Polaroid, ни пренасят в лежерна къмпингарска обстановка и ни предразполагат по един уютен и романтичен начин.


Прлет-лято 2009

Тази „опушена“ стилистика запазват и в следващата си кампания за сезон пролет 2009г. и изглежда работи доста в тяхна полза. Нарочно състарената визия и неглеже аутфитите се превръщат в запазена марка на Current/ Elliott, а oversized денимът прави своя силен дебют в женския гардероб и оттогава не е напускал челните места в тренд класациите.


Пролет-лято 2010

Виждаме го и в пролетно-лятната им колекция през 2010 година, която отново е олицетворение на кокетна винтидж стилистика, примесена с точната доза момчешка дързост. Новата звезда на бранда са късите дънкови шорти във всякакви форми – от свободни модели с ниска талия до подчертаващи извивките минита.


есен-зима 2010


Пролет-лято 2011



Есен-зима 2011

Следващите няколко години минават под знака на експеримента. Брандът запазва статута си на осъвременен винтидж, но разгръща дизайна и инспирациите си в нови посоки. Пънк принцеса примесена с „Алиса в Страната на Чудесата“ е есенната им героиня през 2010г., пролетта на 2011 минава под владението на прилежната американска домакиня от 50те години, а есента е силно театрализирана и пищна. От Current / Elliott изглежда хич не си поплюват и сменят визията си всеки следващ сезон.



През последните две години се забелязва осезаема романтична нотка, която трансформира визията на бранда от закачливо развлечена в по-женствена и нежна, без да губи типичнита винтидж линия, толкова характерна за него. Флорални мотиви красят шорти и класически скини джинси, феерични материи са по момичешки секси, а принтовете са новите господари на денима, особено когато са под дизайнерското крило на Mary Katrantzou. Лимитираната колекция пролет/лято 2013се превръща в тотален хит на пазара, благодарение на цветните игри и щампованата валута и пощенски марки.

Това не е единствената, но може би е най-забележителната колаборация на Current/ Elliott, които могат да се похвалят и със съвместни проекти с модните гиганти Marni и Diane von Furstenberg.







Разнообразни и експериментаторски са колекциите на Current/ Elliott, но с много респект към класическия деним и историята му. А безупречните скини и boyfriend силуети превръщат моделите им в must have на всяко уважаващо себе си градско момиче. Чакаме с нетърпение следващите им инспирации.
 

More from View Sofia

More All fashion