Следва

Глем рок балерини

Дизайнерът L'Wren Scott намерена мъртва в апартамента си

Медицинските прегледи тепърва ще потвърдят истинската причина за смъртта й, но новината бе потвърдена от...

All fashion преди 10 години

Дизайнерът L'Wren Scott е намерена мъртва в апартамента си в Ню Йорк вчера сутринта. 49-годишната моделиерка е извършила самоубийство с шала на своя асистент, увисвайки от тавана на помещението.

Медицинските прегледи тепърва ще потвърдят истинската причина за смъртта й, но новината бе потвърдена от полицията. „Жена бе намерена мъртва тази сутрин в 10:05 часа в апартамента си на авеню 11. Разследването продължава, а медицинският преглед ще определени причината за смъртта й”, оповести говорител на полицията.

Скот започва да се среща да се среща с фронтмена на Rolling Stones, Мик Джагър през 2001г. Говорител на певеца, който в момента е на турне в Австралия, съобщи че изпълнителят е „съсипан и шокиран” от новината за смъртта на модела-дизайнер. Представител на Скот не можа да бъде открит.

Родена като Лаура Бамбруг в Рой, Юта, и отгледана от приемно семейство, L'Wren започва кариерата си на модел след като е открита от Брус Уебър, който снима рекламна кампания за Calvin Klein в родния й щат. Той я убеждава да се пробва като модел на дефилета в Париж и впоследстие тя работи за модни къщи като Chanel и Thierry Mugler. Малко след това променя и името си на L'Wren Scott.







В средата на 90-те започва да се занимава с дизайнерски и стайлинг проекти, като участва в дизайна на костюмите за филмите Eyes Wide Shut, Mercy и Diabolique. През 2006 тя стартира своя едноимен бранд, след като изпитва затруднения да намери перфектната малка черна рокля-името на първата й колекция. Нейните творения са известни със женствените си и сексапилни кройки и са носени от звезди като Сара Джесика Паркър, Никол Кидман и Ейми Адамс.

„L'Wren Scott имаше ясна представа какво означава стил и това се отразяваше в цялата й работа,”, споделя редакторът на Vogue, Александра Шулман, „Да се направи метаморфоза от стилист в дизайнер не е никак лесно, но може да се каже, че L'Wren определено се справи с тази задача и днес името й се свързва именно с моделиерството”.

More All fashion