Следва

Еволюция на четката - Phenomen’ eyes на Givenchy

Пясъчна терапия

Да построиш замък или да се заровиш в нагорещения морски пясък е чувство, което си изпитвал поне веднъж в живота си (дори и доста...

Body преди 15 години

Да построиш замък или да се заровиш в нагорещения морски пясък е чувство, което си изпитвал поне веднъж в живота си (дори и доста отдавна). И дори не си предполагал каква голяма услуга си правиш. Защото пясъкът съдържа кварц, слюда и минерали, които благоприятстват физическото ти състояние. Затова и лечението с нагорещен пясък, наречено псамотерапия, е усърдно практикувано в медицинските и SPA центрове.

Още древните египтяни са използвали този метод, а в Русия пясъчните бани започнали да се прилагат в края на ХIХ век за лекуване на заболявания на бъбреците‚ ставите и гръбначния стълб. Специалистите твърдят‚ че псамотерапията (“псамо” - “пясък” и “терапия” - “лечение” ) е препоръчителна при заболявания на опорно-двигателния апарат от обменен и травматичен характер‚ при затруднена подвижност на ставите‚ заболявания на периферната нервна система - невралгии‚ неврити‚ полиневрити‚ радикулити.

Пясъкът анатомично обхваща частите на тялото и разпределя равномерно топлината по повърхността.

Същността на тези сеанси е проста – човекът е легнал по гръб и тялото му се засипва с нагрят пясък като се оставят открити само областта на сърцето и стомаха. Както и главата, разбира се. Това продължава максимум половин час. Няма опасност от прегряване през това време, защото пясъкът поглъща топлината. След него се обливате с топла вода и никакво слънце поне 30 минути.

Преди да започнеш този вид лечение, имай предвид здравословното си състояние.
Псамотерапията влияе и при затлъстявания от различна степен, но в тези случаи процесите трябва да се контролират от лекар. За 14-дневен курс, включващ и диета, могат да се свалят от 5 до 8 килограма.

Така спазваш основното правило на здравословното отслабване - бавно, но сигурно!

More from View Sofia

More Body