Следва

Beauty news: най-новото на щанда в последните 7 дни

Maleficent с Анджелина Джоли - тема на новата детска колекция на Stella McCartney

Точно когато решихме, че няма да има повече изненади покрай чакането на новия филм с Анджелина, Maleficent, се...

All fashion преди 10 години

Точно когато решихме, че няма да има повече изненади покрай чакането на новия филм с Анджелина, Maleficent, се оказа, че актрисата, дизайнерката Стелла Макартни и Disney ще разработят заедно линия от детски дрешки, вдъхновена от тъмната магьосница.

Вече са факт първите творения на дизайнерката, които включват рокли за принцеси и сандали, както и тениски и кецове за момчета и момичета до 14-годишна възраст.



„Винаги съм била голям фен на филмите на Disney, тъй като съм израснала с тях, като повечето деца”, споделя Макартни, „Когато Анджелина Джоли ме покани да посетя снимачната площадка на филма и бе налице възможността за този проект, нямаше как да пропусна такъв шанс”.

Анджелина влиза в ролята на злата, но неразбрана вещица Maleficent, като във филма разкрива кои са били събитията, които са превърнали сърцето й в камък.



Екранната версия е много по-зловеща и мистериозна от захаросания оригинал; именно това вдъхновило Стела. „Има доста мрак в Maleficent, който на моменти може да те изплаши, но чисто визуално изглежда абсолютно брилянтно”.

Това не е първият път, когато тя работи с Disney. През 2010 г., специално за филма на Тим Бъртън, „Алиса в страната на чудесата”, Макартни разработва колекция от бижута с дизайн на карти за игра.

Колекцията Maleficent ще бъде пусната в продажба онлайн, както и в магазините на Стела Макартни, Disney и други детски вериги в края на април преди премиерата на филма, която ще се състои на 30 май.
 

More All fashion